Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΑΝΤΕΞΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Τι προκύπτει από το Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τρ. Πειραιώς - Δεν αποκλείονται πτωτικές πιέσεις αν συνεχιστεί η κρίση

Στη δίνη του κορωνοϊού, οι διεθνείς μετοχικές αγορές προσπαθούν σταδιακά να ανακτήσουν τη δυναμική τους, με την αβεβαιότητα όμως να παραμένει ισχυρή, τονίζει η Τράπεζα Πειραιώς, ανακοινώνοντας το Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων.

Όπως εξηγεί η Τράπεζα, καθώς οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν επιδεινωθεί, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για ύφεση, με το δολάριο να παραμένει δυνατό παρά τα πακέτα της Fed, τη μειωμένη ζήτηση εξαιτίας περιορισμών στο διεθνές εμπόριο (εκτίμηση Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για πτώση 13% το 2020) και τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πετρελαίου, η πλειονότητα των αγροτικών προϊόντων μετρίασε σημαντικά τις απώλειες του προηγούμενου μήνα, ενώ το ακατέργαστο ρύζι, ο χυμός πορτοκαλιού και το σιτάρι είχαν θετικές αποδόσεις, με τη σόγια να παραμένει αμετάβλητη.

«Δεν αποκλείεται, όμως, να εμφανιστούν πτωτικές πιέσεις στο δείκτη Αγροτικών Προϊόντων, στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η διεθνής υγειονομική κρίση συνεχίζει να αναστέλλει την παγκόσμια οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα», τονίζει η Τράπεζα.

Οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό αποτυπώνονται στις τιμές όλων των αξιών συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών προϊόντων, όπως καταγράφεται στο τεύχος Απριλίου 2020, του Μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων, το οποίο υλοποιείται για τον Αγροτικό Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς από τη Μονάδα Οικονομικής Ανάλυσης & Επενδυτικής Στρατηγικής, απευθύνεται σε εξαιρετικά ευρύ κοινό, που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Δείτε το 3ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς ΕΔΩ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ