Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 22 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Κρούσματα στην ουρολογική κλινική του ΓΝΘ Γεννηματάς - Δύο ακόμη κρούσματα που συνδέονται με την Α' ΔΟΥ - Ένα ακόμη από τον γάμο στους Αμπελόκηπους

Συνολικά 22 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο, από τα 124 που ανακοινώθηκαν στη χώρα από τον ΕΟΔΥ.

Τέσσερα από αυτά αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του ΓΝΘ Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως υπογραμμίζεται από τον ΕΟΔΥ, περίπου το 1/3 των νέων κρουσμάτων συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών.

Αναλυτικότερα:

- 15 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 9 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- 22 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- 22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’  Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
- Ένα στην Αρκαδία
- Ένα στη Δράμα
- Δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
- 18 στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με τον γάμο της Αλεξανδρούπολης.
- Δύο στην Ημαθία
- Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία.
- Οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.
- Έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.
- Ένα στην Πιερία.
- Ένα στην Καστοριά.
- Ένα στην Κέρκυρα.
- Δύο στην Κοζάνη.
- Ένα στις Κυκλάδες.
- Ένα στην Πέλλα.
- Δύο στη Χαλκιδική.
- Ένα στα Χανιά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ