Πέμπτη 22 Απριλίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 216 ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ - 15.700 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ

Συνολικά, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 15.700 άτομα στο Ιράν ενώ εδώ και ένα μήνα η καθημερινή θνητότητα αυξάνεται σημαντικά.

Οι αρχές στην Τεχεράνη ανακοίνωσαν την Κυριακή 216 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 και κάλεσαν τους Ιρανούς να διπλασιάσουν την επαγρύπνησή τους έναντι του ιού, προκειμένου να ξαλαφρώσουν τους νοσηλευτές, που πλέον έχει καταβάλλει η «κόπωση».

Η Ισλαμική Δημοκρατία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία επανεμφάνιση της πανδημίας από τις αρχές Μαΐου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της καθημερινής θνητότητας εδώ και ένα μήνα. Το Ιράν κατέγραψε ένα νέο ρεκόρ θανάτων από την ασθένεια την περασμένη Τρίτη (229 σε 24 ώρες), σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Συνολικά, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 15.700 άτομα στο Ιράν, δήλωσε η Σιμά Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. Η Λάρι ανακοίνωσε 2.323 νέες περιπτώσεις μόλυνσης από κορωνοϊό σε 24 ώρες, αυξάνοντας τον αριθμό για τα συνολικά επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα 291.172.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι η μόλυνση του ιατρικού προσωπικού και η κόπωση τους», τόνισε. Η Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 τον Φεβρουάριο, είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ