Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 1.912 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ 20 ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι ειδικοί στην Ιταλία προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανενός είδους εφησυχασμός καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.912 κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από το τέλος του lockdown, την περασμένη άνοιξη. Παράλληλα, 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

 Χθες τα κρούσματα ήταν 1.786, με 23 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας, καταγράφηκαν στην χώρα 306.235 περιστατικά και 35.801 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Κατά την σημερινή ημέρα σημειώθηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες. Τα περισσότερα στη Λομβαρδία (277), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (253) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (230).

 την εβδομαδιαία έκθεσή του, το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας τονίζει ότι «εδώ και οκτώ εβδομάδες παρατηρείται μια αργή αλλά σταθερή επιδείνωση της κατάστασης, έστω και το συγκεκριμένο φαινόμενο, σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, είναι πιο περιορισμένο».

Οι ειδικοί, πάντως, προσθέτουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κανενός είδους εφησυχασμός και ότι δεν πρέπει να υιοθετηθούν συμπεριφορές και γεγονότα (επικίνδυνες συναθροίσεις ή κοινωνικές εκδηλώσεις) που εκτιμάται ότι θα έχουν βαρύτατες συνέπειες επί της υγείας των πολιτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ