Δευτέρα 25 Μαΐου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΚΟΠΙΑ: ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΟΣΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα και σε χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης - Ποιοι συνοριακοί δίοδοι κλείνουν

Μπλόκο στην είσοδο αλλοδαπών πολιτών που προέρχονται από την Ελλάδα βάζει η κυβέρνηση των Σκοπίων στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέχρι σήμερα απαγορευόταν η είσοδος μόνο σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού. Με τη σημερινή της απόφαση, η κυβέρνηση των Σκοπίων αποφάσισε την απαγόρευση εισόδου σε αλλοδαπούς πολίτες που προέρχονται και από χώρες μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού, δηλαδή και από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται σε αυτές, μεσαίου κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι και η Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι οι προερχόμενοι από την Ελλάδα δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται το επόμενο διάστημα στα Σκόπια.

Κλείνουν οι δευτερεύουσες συνοριακές δίοδοι

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των δευτερευόντων συνοριακών διόδων της χώρας.

Σε σχέση με την Ελλάδα, με βάση την αποψινή απόφαση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, παραμένει ανοιχτή η συνοριακή δίοδος στους Ευζώνους, ενώ κλείνουν οι συνοριακοί δίοδοι της Δοϊράνης (περιοχή Κιλκίς) και της Νίκης (περιοχή Φλώρινας).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ