Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΔΥΟ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 17 ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Τα δεκαέξι αφορούν άτομα που κατοικούν στον νομό, ενώ το ένα κατάγεται από Κοζάνη και δραστηριοποιείται στην Καστοριά - Τέσσερις στο Μποδοσάκειο

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Καστοριά ανακοίνωσαν σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Συντονιστικό Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία.

Τα συγκεκριμένα κρούσματα καταγράφονται ως στενές επαφές με ήδη θετικά κρούσματα και συνεπώς, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, δεν επιπλέκουν την ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διασπορά του νέου ιού SARS-CoV 2 στον νομό της Καστοριάς.

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από την περασμένη Τετάρτη 24 Ιουνίου ανέρχεται συνολικά στα 17 από τα οποία τα 16 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και το ένα κάτοικος Κοζάνης που δραστηριοποιείται και στην Καστοριά.

Στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τέσσερα κρούσματα. Τα δύο παρουσιάζουν ήπια προς μέτρια λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ τα άλλα δύο είναι ελεύθερα συμπτωμάτων και νοσηλεύονται στο πλαίσιο παρακολούθησής τους.

Στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων, μέχρι στιγμής στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 250 έλεγχοι ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Συντονιστικό τονίζει ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος ελέγχου και περιορισμού της διασποράς του νέου ιού είναι η υπεύθυνη στάση όλων μας με την ορθή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και η αποφυγή συγχρωτισμού. «Οποιαδήποτε άλλη στάση μας θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», καταλήγει η ενημέρωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ