Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (ΚΑΙ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

H Ευρώπη και ειδικά η Ελλάδα τείνουν να εξελιχθούν σε κομβικό σημείο της ιδιότυπης αμερικανό-κινεζικής μονομαχίας για το δίκτυο 5G.

Περίπου 60 εμπορικά συμβόλαια έχει υπογράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική Huawei σε όλο τον κόσμο για το κομμάτι του 5G. Πρόκειται για ένα νούμερο το οποίο θεωρείται εξαιρετικά μεγάλο, ακόμα και για τα αμερικανικά δεδομένα, γεγονός το οποίο αποδεικνύει εμπράκτως τον βαθμό διείσδυσης των Κινέζων και σε αυτό το μέτωπο, που τόσο πολύ ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, προσεχώς, να υπογράψει τουλάχιστον ένα συμβόλαιο και στην Ελλάδα, παρά το λόμπινγκ που ασκούν προς την αντίθετη κατεύθυνση οι ΗΠΑ. Πάντως, όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, θα πρέπει να φοβούνται πολύ την κινεζική διείσδυση στο ελληνικό περιβάλλον του 5G οι Αμερικανοί. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι ενημέρωσαν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές πως τον Φεβρουάριο θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν το λόμπινγκ που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα. Θυμίζουμε ότι το ίδιο θέμα θα απασχολήσει και την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον τον Ιανουάριο. Θα είναι για την ακρίβεια το ένα από τα τέσσερα βασικά θέματα της ατζέντας του.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω; Για κάποιο λόγο, η Ελλάδα τείνει να εξελιχθεί σε κομβικό σημείο αυτής της ιδιότυπης αμερικανό-κινεζικής μονομαχίας. Κι ενδεχομένως ολόκληρη η Ευρώπη. Αρκεί να σημειωθεί ότι η Ηuawei ξεπέρασε ήδη σε αριθμό συμβολαίων την Ericsson και τη Nokia, γεγονός που δεν ενθουσιάζει ακριβώς τον αμερικανικό παράγοντα. Κι αυτό γιατί είναι οι δυο μεγαλύτερες ευρωπαικές εταιρίες του κλάδου, τις οποίες όμως ξεπέρασε κιόλας η κινεζική.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ