Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΦΕΤΟΣ ΜΕ 8,60 Ο ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος «πέταξε» στα 8,60μ. και σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Απίστευτη εμφάνιση και κορυφαία επίδοση στον κόσμο έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στην Καλλιθέα!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος «πέταξε» στα 8,60μ. και σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και δεύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα πίσω από το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα!

Το 8,60μ. τοποθετεί τον Τεντόγλου στην 16η θέση όλων των εποχών παγκοσμίως! Ούτε ο ίδιος έδειχνε να μην πιστεύει μόλις μετρήθηκε το άλμα του, σε μια τεράστια επίδοση που τον κάνει πλέον υποψήφιο για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Το σημαντικό είναι ότι ο πόνος στο πόδι έχει φύγει. Είναι μεγάλο άλμα αλλά για να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ θα πρέπει να κάνω 8,70μ. που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες υπάρχουν αθλητές όπως ο Ετσεβαρία που μπορούν να κάνουν 8,70μ. όποτε θέλουν» ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο Τεντόγλου που προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους εν όψει του Τόκιο.

Εκτός του Τεντόγλου, σπουδαία εμφάνιση έκανε και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ όπου παρά την μεσημεριανή ζέστη, σημείωσε φετινό ρεκόρ με 5,70μ. και πάλεψε για το 5,81μ. που θα τον έστελνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν το κεντρικό πρόσωπο των αγώνων φυσικά όσον αφορά τις συμμετοχές από το εξωτερικό. Η Σέρβα Ολυμπιονίκης στο πρώτο της άλμα να δίνει μεγάλη επίδοση στα 6,82μ. Συνέχισε με άλματα στα 6,71μ., 6.74μ. και 6,59μ., ενώ είχε και δύο άκυρα. Εξαιρετική ήταν από ελληνικής πλευράς η Βασιλική Χαϊτίδου η οποία με άλμα στα 6,20μ. έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23.

Οριο για την ίδια διοργάνωση έπιασε και ο Αντώνης Σάντας με άλμα στα 5,25μ. στο επί κοντώ. Στο αγώνισμα που κέρδισε ο Καραλής, δεύτερος στον αγώνα ήταν ο Πέτρος Χατζίου που έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 5,55μ.

Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης πέρασε τα 2,20μ. στην επανεμφάνισή του, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο αγώνισμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ