Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
x

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

«Το ΠΑΣΟΚ προασπίζεται πάντα τους θεσμούς, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία, όπως επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έτσι και τώρα»

Το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κρατά ψηλά στην ατζέντα του το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη του αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

«Το ΠΑΣΟΚ προασπίζεται πάντα τους θεσμούς, τη διαφάνεια και τη Δημοκρατία, όπως επί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έτσι και τώρα», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Κάλεσε την κυβέρνηση, αν θεωρεί πως «ο κ. Ανδρουλάκης είναι απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, να το πει στο λαό. Επτά χρόνια που ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ήδη ευρωβουλευτής, δεν τον παρακολουθούσαν. Όταν έγινε υποψήφιος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, τότε έγινε η παρακολούθηση», παρατήρησε εξ άλλου.

«Σήμερα μας ρωτούν γιατί δεν δέχεται να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του από το νέο αρχηγό της ΕΥΠ, από ένα διοικητή, δηλαδή, που δεν έχει γίνει ακόμα διοικητής, αφού δεν έχει την έγκριση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», ήταν ένα ακόμη σημείο της ίδιας συνέντευξης.

Στο ερώτημα δε, γιατί το Κίνημα Αλλαγής από κοινού με την Νέα Δημοκρατία είχαν ψηφίσει διάταξη για τη μη ενημέρωση των προσώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος είπε -παραπέμποντας και σε σχετική τοποθέτηση του Χάρη Καστανίδη στη Βουλή- πως «η ενημέρωση που είχαμε κατά την ψήφιση της τότε τροπολογίας ήταν ότι αφορούσε την προάσπιση της χώρας από την τρομοκρατία -γι' αυτό και την ψηφίσαμε. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, για αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πήρε πρωτοβουλία προκειμένου να συζητηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πιθανές αλλαγές, τροποποιήσεις στις διατάξεις του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα στην ΕΥΠ να μην ενημερώνει τα παρακολουθούμενα πρόσωπα για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας, για αυτό τα αίτια της παρακολούθησής του πρέπει να ειπωθούν δημόσια. Δεν επιτρέπεται να μένουν σκιές γύρω από το πρόσωπό του. Ο κ. Ανδρουλάκης αγωνίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, έδωσε μάχες και αυτό που συνέβη είναι εντελώς παράδοξο. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για να ξέρουν τι θα κάνουν στις εκλογές. Φαίνεται ότι έχουμε σχεδόν 15.000 ανθρώπους που παρακολουθούνται στη χώρα μας. Δεν γίνεται να επιρρίπτονται ευθύνες στα θύματα, αυτό που επιχειρείται από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτο», τόνισε.

Και συνέχισε λέγοντας πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη και Χάρης Καστανίδης έχουν ζητήσει από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα να ανοίξει η Βουλή και να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με σκοπό «να απολογηθούν υπεύθυνοι, όπως ο κ. Κοντολέων», υποστήριξε και προσέθεσε:

«Η Επιτροπή είναι το μόνο όργανο της Βουλής που μπορεί να αποφέρει αποτέλεσμα στη διαδικασία. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι όλοι οι συνταγματολόγοι συμφωνούν στο ότι η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι παράνομη»

Αναφορικά, τέλος, με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες», αφού «διαχώρισε τους βουλευτές ανάλογα με το θρήσκευμά τους, υπονοώντας ότι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι επιρρεπείς στην κατασκοπεία».

Εν κατακλείδι, επεσήμανε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, «το ζητούμενο δεν είναι να φύγει ο κ. Αθανασίου για να έρθει η κ. Θάνου». Ζητούμενο είναι «να έρθει το ΠΑΣΟΚ που θα εγγυηθεί την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας και των Θεσμών. Το ΠΑΣΟΚ θα κλιμακώσει τη στρατηγική του με σεβασμό στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή», προϊδέασε επίσης για να καταλήξει: «Έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ρίξει τη ΝΔ, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την αλλαγή, διασφαλίζοντας την εφαρμογή μιας νέας πολιτικής πρότασης για τη χώρα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ