Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
x

ΚΟΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου προτάσσει την τήρηση των δεσμεύσεων και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων.

«Το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για τις επόμενες μέρες της ελληνική οικονομίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου στη Βουλή.
 
«Η σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος, σε συνδυασμό με τις φορολογικές ελαφρύνσεις, αναθερμαίνουν την οικονομική δραστηριότητα και δίνουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης 2,8% του ΑΕΠ για το 2020» τονίζει ο κ. Κόλλιας επισημαίνοντας πως «οι δεσμεύσεις, που έχει λάβει η χώρα, εφαρμόζονται στο ακέραιο, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για την υλοποίηση των φορολογικών ελαφρύνσεων, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση».

«Η πιστή τήρηση των δεσμεύσεων και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται το περιθώριο για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, αλλά και των μικρομεσαίων παραγωγικών στρωμάτων, που ήταν τα μεγάλα θύματα της κρίσης» καταλήγει στη δήλωσή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ