Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΙ ΟΔΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τρεις Επαρχιακοί Οδοί έχουν κλείσει λόγω υπερχείλισης ρεμάτων και χειμάρρων από την κακοκαιρία - Προβλήματα και σε Πιερία, Κιλκίς

Διακοπές κυκλοφορίας σε Επαρχιακές Οδούς σημειώνονται στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες το πρωί.

Συγκεκριμένα, η ΕΟ Θεσσαλονίκης - Ιερισσού στο 117ο χιλιόμετρο είναι κλειστή λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Κλειστή είναι η ΕΟ Αγίου Παύλου - Νέας Γωνιάς, ενώ κλειστό για τα οχήματα είναι και το 3ο χλμ Καλλικράτειας - Ηράκλειας.Ακόμη, πλημμυρισμένοι δρόμοι και προβλήματα από τα νερά της βροχής αντιμετωπίζει από το πρωί η Ιερισσός. Η Πυροσβεστική δέχτηκε αρκετές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και υπόγεια στην είσοδο της Ιερισσού από την πλευρά του Στρατωνίου.
Επίσης, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, τα δρομολόγια των πλοίων από Ιερισσό για το Άγιον Όρος δεν πραγματοποιήθηκαν. Απαγορευτικό απόπλου έχει εκδοθεί και για την Ουρανούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, παραμένουν σήμερα Παρασκευή κλειστές λόγω της κακοκαιρίας.


Ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση: «Έχουμε μικρής έκτασης προβλήματα σε σημεία της περιοχής, όπως στην είσοδο της Ιερισσού και στο ρέμα στην Ολυμπιάδα, όπου έχουν ήδη δημιουργηθεί αναχώματα. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Είμαστε σε επιφυλακή, υπάρχουν μηχανήματα έργου που επεμβαίνουν όπου χρειαστεί. Παραμένουμε, ωστόσο, σε εγρήγορση και ελέγχουμε συνεχώς τη στάθμη των ρεμάτων για να μην έχουμε υπερχείλιση στην περιοχή».

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, «στο σύνολο του νομού βρέχει, σε κάποιες περιοχές όμως πιο έντονα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας. Χθες το βράδυ, τα φαινόμενα ήταν ήπια, από τις 7 το πρωί όμως παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα στη βορειοανατολική Χαλκιδική και τη Σιθωνία, τα οποία αντιμετωπίζονται από μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας. Είμαστε σε επαγρύπνηση διότι δεν γνωρίζουμε ποτέ θα εκτονωθεί το φαινόμενο».

Προβλήματα και σε Πιερία, Κιλκίς

Προβλήματα εντοπίζονται λόγω της κακοκαιρίας και στην Πιερία και το Κιλκίς.

Κλειστή παραμένει η Επαρχιακή Οδός στο 12ο χλμ Κονταριώτισσας - Αγίου Σπυρίδωνα λόγω υπερχείλιση ρέματος στην Πιερία ενώ προβλήματα εντοπίζονται στην ΕΟ Λειψυδρίου - Φανάριου λόγω υπερχείλισης παραποτάμου του Γαλλικού.

Πηγή φωτογραφιών: halkidikinews.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ