Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Βενιζέλου από Ερμού έως Εγνατία, για να κατασκευαστεί η είσοδος του σταθμού του Μετρό - Αλλαγές από ΟΑΣΘ

Για τουλάχιστον έναν χρόνο θα κλείσει το τμήμα της οδού Βενιζέλου, από την Ερμού έως και την Εγνατία, λόγω εργασιών κατασκευής της εισόδου του σταθμού «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης επί της Πλατείας Καπνεργατών. Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι αναγκαία για την εκτέλεση των έργων.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Βενιζέλου από Ερμού έως Εγνατία.

Στο αποκλεισμένο τμήμα της οδού Βενιζέλου, καθώς και στις κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτό (Παπαδοπούλου και Σολωμού), θα υπάρχει πρόβλεψη για εξυπηρέτηση των παρόδιων επιχειρήσεων καθώς και για τις κινήσεις οχημάτων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την εταιρεία που τονίζει πως η κίνηση των πεζών στο πεζοδρόμιο του αποκλεισμένου τμήματος της οδού Βενιζέλου θα διενεργείται απρόσκοπτα.

«Η προβλεπόμενη διάρκεια των εργασιών είναι τουλάχιστον 12 μήνες», καταλήγει η Αττικό Μετρό.

Τροποποιήσεις σε επτά δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Νωρίτερα, ο ΟΣΕΘ είχε ανακοινώσει ότι επίκεινται οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την επόμενη εβδομάδα. Ως αποτέλεσμα, επτά γραμμές του ΟΑΣΘ που διέρχονται από το νότιο τμήμα της οδού θα επηρεαστούν με αλλαγές διαδρομών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ, «το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στη νέα φάση υλοποίησης και στις κυρίως εργασίες για την προώθηση της κατασκευής του σταθμού "Βενιζέλου". Όπως έχει τονισθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προχωρούν όλες οι μελέτες και ρυθμίσεις για το σταθμό «Βενιζέλου» ώστε ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης του έργου να τηρείται απαρέγκλιτα».

Έτσι, ο Οργανισμός αποφάσισε πρόσφατα την τροποποίηση, στην υπόψη ζώνη των έργων, των διαδρομών μετάβασης/επιστροφής αλλά και αφετηριών σειράς λεωφορειακών γραμμών της αστικής συγκοινωνίας: Νο 23 «Ν.Σ.Σ.-Συκιές», Νο 24 «Πλατεία Ελευθερίας-Χίλια Δένδρα», Νο 25 «Νεάπολη-Βενιζέλου», Νο 26 «Καλλιθέα-Πλατεία Ελευθερίας», Νο 35 «Μετέωρα-Βενιζέλου», Νο 50 «Πολιτιστική Γραμμή» και Νο 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Βενιζέλου» για τη χρονική περίοδο εφαρμογής της νέας Φάσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον νότιο κλάδο της οδού Βενιζέλου, δηλαδή κυρίως κάτω από την οδό Εγνατία, στο κέντρο της πόλης. Η πλήρης απόφαση για τις αλλαγές αυτές έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΣΕΘ (ο φορέας σχεδιασμού και εποπτείας της αστικής συγκοινωνίας) www.oseth.com.gr και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, ενημέρωση και αναρτήσεις από τον πάροχο της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ) σε ηλεκτρονικό τύπο, τηλεφωνικά και σε περιοχές τερματικών χώρων και στάσεων, αναφέρει ο ΟΣΕΘ.

«Οι αλλαγές έγιναν για την εύρυθμη κυκλοφορία, τη βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των νέων ρυθμίσεων, την Τρίτη 21.07.2020», καταλήγει ο ΟΣΕΘ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ