Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
x

ΚΚΕ: ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

«Οι αρμόδιες αρχές να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των προσφύγων», ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των προσφύγων, καθώς και να φροντίσουν να μεταφερθούν άμεσα σε ξενοδοχεία ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς το ΚΚΕ.

«Η χιονόπτωση στην Αττική, εκτός της άθλιας κατάστασης που διαμορφώθηκε με δρόμους κλειστούς, με περιοχές χωρίς ρεύμα, νερό και συγκοινωνία, με ευθύνη της κυβέρνησης, έφερε στην επιφάνεια και τα άλυτα προβλήματα που παραμένουν στα κέντρα προσφύγων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Στο Σχιστό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, το κέντρο στην ουσία έχει εγκαταλειφτεί χωρίς προσωπικό, γιατρούς και μετρά προστασίας από την παγωνιά, ενώ μέχρι τις 3μ.μ. δεν είχε φτάσει ακόμα η τροφοδοσία.

Παρόμοια προβλήματα, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σημειώνονται και στον Σκαραμαγκά. «Στον Ελαιώνα 430 πρόσφυγες που έμεναν σε σκηνές, χωρίς θέρμανση και άλλα μέτρα προστασίας, μεταφέρονται σε κλειστό γήπεδο στο Ρουφ σε συνθήκες συγχρωτισμού. Επικίνδυνη είναι η κατάσταση για εκατοντάδες πρόσφυγες που ζουν στη Μαλακάσα, όπου στα ήδη οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, με πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, προστέθηκαν οι συνέπειες από την κακοκαιρία, στην παλιά δομή δεν υπάρχει ρεύμα και θέρμανση στα κοντέινερ, ενώ στη «νέα» δομή οι πρόσφυγες παραμένουν σε μεγάλες σκηνές», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Οι ευθύνες, της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των αντίστοιχων δήμων είναι μεγάλες, αναφέρει το ΚΚΕ, αφού γνώριζαν για την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας. Η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αποδείχτηκε ένα μεγάλο ψέμα, φανερώνοντας τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές και προσωπικό.

«Χωρίς καμιά καθυστέρηση, η κυβέρνηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, Περιφέρεια και δήμοι, να εξασφαλίσουν όλα τα μέσα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των προσφύγων.

--Άμεση μεταφορά των προσφύγων που μένουν σε σκηνές ή σε κοντέινερ χωρίς θέρμανση σε ξενοδοχεία ή σε άλλους κατάλληλους χώρους, που εξασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID.

--Να εξασφαλιστεί η θέρμανση σε όλους τους υπάρχοντες οικίσκους των δομών.

--Άμεση εξασφάλιση της τροφοδοσίας.

--Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ COVID.

--Εξασφάλιση επαρκούς υγειονομικού προσωπικού.

--Μέτρα ιδιαίτερης φροντίδας για ηλικιωμένους και παιδιά», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ