Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΡΕΣΑΛΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΝΚΕΡ:Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Η πολιτική του σημαιοφόρου των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους», λέει το κόμμα.

Ανακοίνωση σχετικά με το ρεσάλτο Ιρανών κομάντος στα δύο ελληνικά τάνκερ εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Σχετικά με την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενοπλοίων, το ΚΚΕ κάνει λόγο για «εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη», ενώ σημειώνει πως «η πολιτική του "σημαιοφόρου" των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους».

«Η επιδρομή και κατάληψη δυο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή κι επικίνδυνη εξέλιξη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- έρχεται ως "αντίποινα" στην κατάσχεση ιρανικού φορτίου πετρελαίου από τις ελληνικές αρχές, κατόπιν οδηγιών των ΗΠΑ, πριν λίγες μέρες», τονίζει ο Περισσός.

Συνεχίζοντας, προσθέτει ότι «η πολιτική του "σημαιοφόρου" των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και οι κυρώσεις προς το Ιράν, εκθέτει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους, όπως αποδεικνύει και το γεγονός της κατάληψης των ελληνικών πλοίων».

Καταληκτικά, η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Αυτό που οφείλει εδώ και τώρα να κάνει η κυβέρνηση είναι να μεριμνήσει για την απελευθέρωση κι ασφαλή επιστροφή των πληρωμάτων των δύο πλοίων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ