Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ: ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ

Το κόμμα ζητεί να «σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και την Ελλάδα».

Τα επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόριας, που είχαν ως αποτέλεσμα «το θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας και ενός μωρού, είναι μια ακόμη τραγική συνέπεια της βαρβαρότητας που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα σύγχρονα κολαστήρια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας πως τα επεισόδια αυτά «αποδεικνύουν περίτρανα ότι μια και μόνο είναι η λύση».

«Να σταματήσει ο διπλός εγκλωβισμός  για πρόσφυγες και μετανάστες και να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά και σε όλη την Ελλάδα. Να μεταφερθούν σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματα τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους».

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την απάνθρωπη και επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στη χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ