Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΕΘ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής μας έχουν ανάγκη από τη μετατροπή όλου του χώρου της ΔΕΘ σε πάρκο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ένα νέο επιχειρηματικό κέντρο αντί για πνεύμονα πρασίνου αποκτά η Θεσσαλονίκη όπως σχολιάζει το ΚΚΕ κάνοντας αναφορά στην ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ.

«Το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενο. Με την υπογραφή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΠΚΜ, η Θεσσαλονίκη αποκτά, αντί για έναν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου που τόσο έχει ανάγκη, ένα νέο επιχειρηματικό κέντρο. Η όποια σχετική βελτίωση σε σχέση με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση φυσικά δε συνιστά «μητροπολιτικό πάρκο» αλλά ένα πράσινο προαύλιο για τα νέα εκθεσιακά περίπτερα, το συνεδριακό κέντρο και το ξενοδοχείο»,
    
«Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής μας έχουν ανάγκη από τη μετατροπή όλου του χώρου της ΔΕΘ σε πάρκο με δυνατότητα για αθλητικές – πολιτιστικές δραστηριότητες και χρήσεις, την εξέταση της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης και την  ένταξη του χώρου της ΔΕΘ στο σχέδιο πολιτικής προστασίας ως χώρου συγκέντρωσης πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού. Ταυτόχρονα, την ένταξη σε έναν ενιαίο σχεδιασμό, μαζί με το χώρο της ΔΕΘ, του χώρου του Γ' ΣΣ μετά από μετεγκατάστασή του και κατάργηση του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, του χώρου του πρώην 424 ΓΣΝ και την αξιοποίηση τους για επέκταση των χώρων πρασίνου καθώς επίσης για εγκατάσταση και άλλων απαραίτητων υποδομών, π.χ. παιδείας, φοιτητικής στέγης, αθλητικών χώρων», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ