Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΥΠΡΟΣ: ΟΜΟΘΥΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αξιοποιεί όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, τα οποία έχει στη διάθεσή της, είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

Στην καταδίκη των νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησαν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία αξιοποιεί όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, τα οποία έχει στη διάθεσή της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ερωτηθείς για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, μετά και την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» στο οικόπεδο 7.

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως «εξυπακούεται ότι για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων θα δημιουργηθεί και το απαραίτητο κλίμα, δηλαδή θα τερματιστούν όλες οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι απειλές εναντίον της Κύπρου».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη του για την τελευταία παράνομη επέμβαση της Τουρκίας και για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κληθείς να απαντήσει αν ο κ. Αναστασιάδης θα ήταν διατεθειμένος να προσέλθει σε μια τριμερή που θα συγκαλούσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, ενώ ένα τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «έχουμε πει με ποιον τρόπο αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ. Περιμένουμε από τον ΓΓ. Αυτή την ώρα δεν είναι χρήσιμο να κάνουμε υποθετικές ερωτήσεις και να τις απαντάμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ