Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ - EUROVISION: ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΚ ΚΑΤΑ ΤΟΥ «EL DIABLO»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες διαμαρτυρόμενοι για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ διαδηλώνοντας κατά του τραγουδιού «El Diablo» που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision.

Πολίτες με σταυρούς και διάφορα πανό βρέθηκαν έξω από τις πύλες του ΡΙΚ και φώναξαν συνθήματα κατά του τραγουδιού «El Diablo».

Οι διαδηλωτές παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή, εκφράζοντας την άποψη ότι «το τραγούδι "El Diablo" εξυπηρετεί αλλότρια κίνητρα, είναι ένας ύμνος σε σκοτεινές δυνάμεις, ενώ δεν υπάρχει κανένα καλλιτεχνικό υπόβαθρο σε αυτό το τραγούδι και το ΡΙΚ έχει τον χρόνο να βρει ένα τραγούδι που θα προβάλλει το πρόβλημα επιβίωσης του κράτους και της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κύπρο», όπως μεταδίδει ο politis.com.cy.

Σε κάποια από τα πανό αναγραφόταν πως «αγαπάμε τον Χριστό», «Μετάνοια, επιστροφή στον Χριστό», «Όχι στον πονηρό», σύμφωνα με το Sigmalive.com

Σημειώνεται πως μέλη της αστυνομίας βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ, προς αποφυγή των όποιων επεισοδίων.

Το τραγούδι που προκάλεσε την αντίδραση των διαμαρτυρόμενων είναι το παρακάτω:

Φωτογραφίες από Sigmalive.com, politis.com.cy.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ