Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΥΠΡΟΣ-ΑΟΖ:ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Ανασταδιάδης είχε σήμερα συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα.


Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, κατ΄ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο των εργασιών του Έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και άριστο κλίμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις από μέρους της Τουρκίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν από την ΕΕ όλα τα απαραίτητα μέτρα για τερματισμό τον έκνομων τουρκικών ενεργειών. Την ίδια ώρα, επανέλαβε τη βούληση και αποφασιστικότητα του για επανέναρξη, το συντομότερο δυνατόν, των διαπραγματεύσεων για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας τα θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και τις επιδιώξεις της γερμανικής προεδρίας κατά το εξάμηνο που προεδρεύει.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προοπτικές για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και τόνισε την ετοιμότητα της, στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, να μελετήσει τρόπους για εκτόνωση της έντασης εντός των θαλάσσιων ζωνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ