Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: O ΚΟΛΙΝ ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Κόλι Στιούαρτ θα επιτελεί και τον ρόλο του Αναπληρωτή Ειδικού Συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε τον διορισμό του Καναδού Κόλιν Στιούαρτ στη θέση του νέου Ειδικού Αντιπροσώπου και επικεφαλής της UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ) , ενώ θα επιτελεί και τον ρόλο του αναπληρωτή Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΗΕ χθες βράδυ, ο κ. Στιούαρτ θα αντικαταστήσει την επίσης Καναδή Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για τη θητεία της οποίας ο Αντόνιο Γκουτέρες εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Στιούαρτ διαθέτει πείρα πέραν 28 χρόνων σε ζητήματα διεθνών υποθέσεων και στον τομέα της ειρήνης και ασφάλειας. Ο Καναδός διπλωμάτης διατέλεσε Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ για το Δημοψήφισμα στη Δυτική Σαχάρα την περίοδο 2017 - 2021, είχε επίσης υπηρετήσει ως Αναπληρωτής Επικεφαλής του Επιτελείου του Γραφείου του ΟΗΕ στην Αφρικανική Ένωση στην Αντίς Αμπέμπα, ενώ είχε διατελέσει σε διάφορες αποστολές του ΟΗΕ, όπως επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων στην αποστολή του ΟΗΕ στο Τιμόρ-Λέστε μεταξύ 2007 και 2009. Ήτα μέλος της καναδικής διπλωματίας την περίοδο 1990 – 1997.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ