Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΚΙΟΥΡΤΖΗΣ: ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Τεράστια είναι η μείωση του τζίρου στα πρατήρια καυσίμων εν μέσω πανδημίας όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων.

Για συντριβή του κλάδου των βενζινοπωλών εν μέσω πανδημίας μίλησε o πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής, τονίζοντας πως «τα πρατήρια έχουν ενταχθεί στο τρίτο πλαίσιο των πληγέντων επιχειρήσεων, μαζί με τις εταιρείες διανομής φυσικού αερίου και ρεύματος, κάτι που δεν είναι λογικό. Δεν μπορείς να μας εξισώνεις με τα διυλιστήρια».

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα πρατήρια και αναφέρθηκε σε επιχειρήσεις «οι οποίες έχουν υποστεί τεράστια μείωση του τζίρου της τάξης του 75-80%».

«Δεν είναι μόνο τα καύσιμα, όταν δεν κινείται ο κόσμος και το αυτοκίνητο δεν περνάει από το πρατήριο, δεν καταναλώνει και τα υπόλοιπα προϊόντα που αγόραζε (υαλοκαθαριστήρες, πατάκια, πλύσιμο, κάποια αξεσουάρ κτλ.)» ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στον focus και αναφερόμενος στην παράταση που δόθηκε για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης είπε ότι «αυτοί που ήταν να πάρουν πετρέλαιο μέχρι τις 30 Απριλίου, θα πάρουν και μέχρι τις 15 Μαΐου» ενώ τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο «να αυξηθούν οι καταναλωτές».

Αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου σημείωσε ότι υπολογίζεται περίπου στα 0,73 λεπτά και εξήγησε ότι «αυτή η τιμή αντικατοπτρίζει τις τιμές που είχαμε πριν από μία εβδομάδα στο εξωτερικό».

«Είναι δανικές πωλήσεις που γίνονται πιο μπροστά. Αντί να γίνουν τον Οκτώβριο που ξεκινά η περίοδος θέρμανσης γίνονται τώρα. Το καλό είναι ότι οι ποσότητες αυτές πωλούνται σήμερα με φθηνότερη τιμή για τους καταναλωτές» επισήμανε ο κ. Κιουρτζής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σοβαρή πτώση» των πωλήσεων στα υπόλοιπα καύσιμα ενώ συμπλήρωσε ότι «τα υποτιθέμενα κέρδη που θα είχαμε τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο είναι σε συμπιεσμένες παραγγελίες που γίνονται τώρα τον Απρίλιο».

Τέλος, για την τιμή της βενζίνης είπε: «Υπάρχει ένα τεράστιο κόστος στη βενζίνη το οποίο είναι ανελαστικό. Τα 0,85 λεπτά που είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης συν το φόρο προστιθέμενης αξίας είναι ανελαστικά. Όσο και να πέσει το καύσιμο, αυτά παραμένουν».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ