Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Σάββατο 6 Αυγούστου και ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 3 εκατ. - Πώς θα ενεργοποιήσουν την επιταγή οι δικαιούχοι.

Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχων ελεύθερων επαγγελματιών, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης (4/8) αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του νέου Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού Συνταξιούχων e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Σάββατο 6 Αυγούστου και ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Όσοι υπέβαλαν αίτηση έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων από την Παρασκευή (5/8) και ώρα 11:00 έως την Κυριακή (7/8) ώρα 23:59, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην εξής διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι ενστάσεις θα εξετάζονται από το ΔΣ της ΔΥΠΑ και οι επικαιροποιημένοι πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων θα αναρτώνται στην παραπάνω διεύθυνση.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΔΥΠΑ, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους» προσθέτοντας ότι «με το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω ο εσωτερικός τουρισμός και προστίθεται μία ακόμη κατηγορία δικαιούχων στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής της ΔΥΠΑ».

Κοινωνικός τουρισμός: Πώς θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους οι δικαιούχοι

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της επιταγής κοινωνικού τουρισμού, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Στο πρόγραμμα ισχύουν αυξημένες τιμές επιδότησης, οι οποίες αφορούν όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων, ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, ώστε να υπάρξει κίνητρο για την μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την εξής ηλεκτρονική διεύθυνση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ