Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η πιο γνωστή προσωπικότητα του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, Τζόσουα Ουόνγκ, κάλεσε τον κόσμο σε συμπαράσταση.

Ο Τζόσουα Ουόνγκ, η πιο γνωστή προσωπικότητα του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, κάλεσε σήμερα τον κόσμο να δείξει αλληλεγγύη στο Χονγκ Κονγκ, μετά την εφαρμογή από το Πεκίνο αμφιλεγόμενου νόμου περί εθνικής ασφάλειας στην πρώην βρετανική αποικία, ο οποίος εγείρει φόβους για απώλεια ελευθεριών.

«Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε στον κόσμο ότι έχει φτάσει η ώρα να υποστηριχθεί το Χονγκ Κονγκ», δήλωσε ο Ουόνγκ σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν μπροστά από δικαστήριο, ενώπιον του οποίου παρουσιάζεται ο ίδιος κι άλλοι ακτιβιστές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές του Πεκίνου υιοθέτησαν τον αμφιλεγόμενο νόμο περί εθνικής ασφάλειας για το Χονγκ Κονγκ έπειτα από μήνες αστάθειας στην πρώην βρετανική αποικία. Ο νόμος αυτός έχει ως στόχο να καταστείλει την ανατρεπτική, αποσχιστική και τρομοκρατική δράση και την συνωμοσία με ξένες δυνάμεις.

Κλίμα φόβου επικρατεί ήδη στην πόλη, με τον νόμο αυτόν να ποινικοποιεί κυρίως το αίτημα για ανεξαρτησία ή μια μεγαλύτερη αυτονομία του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τον 23χρονο Ουόνγκ «έχοντας την πεποίθηση ότι ο λαός του Χονγκ Κονγκ θα αγωνιστεί για την ελευθερία, δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ και δεν θα παραδοθούμε ποτέ στο Πεκίνο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ