Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΚΙΝΑΛ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση, υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια για το μεταναστευτικό και να αναλάβει τις ευθύνες της αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, στηρίζοντας τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται σήμερα σε Χίο, Λέσβο και Σάμο.

«Η εφαρμογή των μέτρων της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε -Τουρκίας εγκλωβίζει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι δομές υποδοχής έχουν μετατραπεί σε κολαστήρια. Τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών. Οι υπηρεσίες υγείας καταρρέουν. Οι κάτοικοι αφέθηκαν μόνοι τους» τονίζεται χαρακτηριστικά σε κοινή ανακοίνωση των τομέων Νησιωτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος.

Με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται, το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει και η ακροδεξιά καραδοκεί. Ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά. Για οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η άμεση, πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση».

Και η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής καταλήγει: Δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη δήθεν μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Οι νησιώτες έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ