Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΝΕΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας ενώ συνέστησε υπομονή καθώς ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα επεκταθεί.

Την ανησυχία του για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε νέες ηλικίες εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία στη χώρα μας.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 46 έτη. «Εδώ και 15 μέρες, έχουμε αύξηση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 έτη. Είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

«Η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ μειώνεται, όχι ικανοποιητικά, αλλά μειώνεται παραμένει καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανέρχεται στα 657 επιβεβαιωμένα κρούσματα ημερησίως πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Η χώρα μας κάνει πολύ μεγάλη να επανέλθει σε μερική κανονικότητα» σημείωσε, ευχαριστώντας το υγειονομικό προσωπικό αλλά και τους πολίτες, ζητώντας υπομονή και αντοχή.

«Προσπαθούμε να έχουμε το μέγιστο δυνατό αριθμό τεστ. Ξεκινήσαμε 800 τεστ στην έναρξη της πανδημίας φτάσαμε σε ρεκόρ 41.000 τεστ» διευκρίνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας ενώ συνέστησε υπομονή καθώς ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα επεκταθεί σύντομα σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ