Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως την πανδημία, που ταλανίζει όλον τον πλανήτη, «δυστυχώς, κάποιοι την εργαλειοποιούν με τρόπο μη αποδεκτό»

Στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης απάντησε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως την πανδημία, που ταλανίζει όλον τον πλανήτη, «δυστυχώς, κάποιοι την εργαλειοποιούν με τρόπο μη αποδεκτό αλλά και μη συμβατό με την ελληνική κοινωνία».

Όπως σημείωσε, μεταξύ 48 χωρών της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην 46η θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα ανά 1.000.000 κατοίκους, βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 45 ευρωπαϊκές χώρες σε ό,τι έχει να κάνει με τους θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους.

«Η χώρα έχει συνολικά 953 ΜΕΘ αυτή τη στιγμή, από 557 που αφήσατε. Έχει διπλάσιες ΜΕΘ και πλησιάζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δηλαδή 12 σε κάθε 100.000 κατοίκους. Έχει άλλους 6.500 επικουρικούς ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Έχει πολλαπλό testing από όταν ξεκίνησε η κρίση. Ξεκίνησε με 800 τεστ, έχει φτάσει πάνω από 20.000, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Η χώρα έχει 500 κινητές ομάδες σε ό,τι έχει να κάνει με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Έχει 160 Κέντρα Υγείας που κάνουν testing για περιπατητικούς ασθενείς με ελαφρά συμπτώματα COVID.  Έχει Νοσοκομεία αναφοράς και δυνατότητα να νοσηλεύσει  υπερπολλαπλάσιους συμπολίτες μας.

Άρα, λοιπόν, τα σκληρά στοιχεία, αυτά τα οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει σκληρή δουλειά όλους αυτούς τους μήνες και τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα» επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κικίλιας διερωτήθηκε αν «έχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή κάποιος από εσάς να προτείνει κάποιο άλλο σύστημα Υγείας άλλης χώρας, κάποιο άλλο μέτρο, κάποια άλλη συνταγή καλύτερη από αυτή την οποία ακολουθεί η χώρα μας με καλύτερα στοιχεία, με υπερπολλαπλάσιο testing; Σε ποια χώρα έχετε δει να συμβαίνει κάτι καλύτερο για τον πολίτη από ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας;   

Επειδή απάντηση δεν έχετε για αυτό και επειδή δυστυχώς εδώ και πάρα πολλούς μήνες τη σοβαρή αντιμετώπιση που είχαν κάποιοι από τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της πανδημίας την έχετε μετατρέψει σε μια οπορτουνιστική τακτική σπίλωσης αυτών οι οποίοι αγωνίζονται, είτε είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές, είτε είναι λοιπό προσωπικό, σας λέω ότι αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε την ελληνική κοινωνία και να τη στηρίξουμε σε κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια.

Είναι μια πανδημία, είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και δεν διακυβεύεται το κομματικό μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος, αλλά οι ζωές των ανθρώπων.

Θα περίμενα, λοιπόν, και θα το συζητήσουμε με πολύ μεγάλη χαρά αν θέλετε στην πρόταση μομφής που κάνετε στον υπουργό Οικονομικών για τρεις μέρες εδώ, να δω από όλους σας, είτε στη δημόσια εκφορά του λόγου, είτε στη συμπεριφορά σας, είτε στον τρόπο με τον οποίο κινείστε, πολύ μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή όταν έχουμε να κάνουμε με τις ζωές των συνανθρώπων μας» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ