Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
x

ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης θα ανάψουν σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών ορίων του δήμου τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας.

Με μια άκρως συμβολική αλλά και ταυτόχρονα ουσιαστική κίνηση, ο δήμος Ξάνθης, ανήμερα της κορύφωσης του Θείου Πάθους, τη Μεγάλη Παρασκευή, θα τιμήσει τη μνήμη όλων των αγαπημένων πρόσωπων που είναι θαμμένοι στα κοιμητήρια της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, στα οποία δεν μπορέσουν όμως να προσέλθουν οι δημότες λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Με τη συνδρομή ενός χορηγού και τη συμβολή των δημοτικών υπαλλήλων, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ο Δήμος Ξάνθης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, θα ανάψει σε όλα τα κοιμητήρια των διοικητικών του ορίων, τα καντήλια με 6.000 κεριά διαρκείας, όπως θα έκαναν αυτή την ημέρα δεκάδες άνθρωποι που θα προσέρχονταν στα μνήματα (σε εποχές εκτός κορωνοϊού).

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, τονίζει σε μήνυμά του ότι «έτσι τιμούμε και θυμόμαστε τους αγαπημένους μας κι όλοι μαζί προσευχόμαστε από τα σπίτια μας, αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες. Ο συμβολισμός της αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού και της ταφής του, η μεγάλη θυσία που έγινε αιτία και μέσο απολύτρωσης του ανθρώπινου γένους, να μας δείχνουν τον δρόμο του αυτοπεριορισμού, της στέρησης, την κοινωνικής αποστασιοποίησης, του "Μένουμε σπίτι", για να φτάσουμε προς τη χαρά, την αποδέσμευση, τη λύτρωση, την Ανάσταση».

«Μένουμε σπίτι. Προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους. Το βλέμμα μας στρέφεται προς την επόμενη ημέρα, τη χαρά, την ελπίδα, την Ανάσταση της κοινωνίας μας», καταλήγει το μήνυμα του δημάρχου Ξάνθης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ