Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπ. Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια, ωστόσο τον τελευταίο λόγο έχει η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ανοιχτό άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με σημερινές της δηλώσεις, τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και αρχίζει η νέα σχολική χρόνια.

Η κα. Κεραμέως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣKAΪ ότι εξετάζονται δυο σενάρια:

- Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας, είτε με χρήση της μάσκας, είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί.

- Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μερες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ενώ ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροές και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία. «Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κα Κεραμέως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ