Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
x

ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων χαρακτήρισε «κομβική» τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για την ευαισθητοποίηση κατά του καπνίσματος

«Κομβική» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας για την ευαισθητοποίηση κατά του καπνίσματος στη διάρκεια της ημερίδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος «Επιλέγω να μην καπνίζω».

Η ενότητα της πρόληψης από εξαρτήσεις περιλαμβάνεται μέσα στις θεματικές των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα οποία ξεκίνησαν από τη χρονιά που πέρασε πιλοτικά σε 218 σχολεία και από το Σεπτέμβριο σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, ανέφερε η κ. Κεραμέως. «Οι μαθητές και οι μαθήτριες πλέον διδάσκονται τις συνέπειες των βλαβερών ουσιών στον οργανισμό και τη στροφή σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί κατάλληλα για τις συγκεκριμένες ηλικίες από ειδικούς φορείς και αξιολογηθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής», εξήγησε η κ. Κεραμέως. Παράλληλα, πρόσθεσε, «τα παιδιά μαθαίνουν για την αυτοεκτίμηση, την κατανόηση των επιρροών, την αυτοπεποίθηση, την ψυχική ενδυνάμωση και την αποφασιστικότητα, τα συναισθήματα και την επίδρασή τους κατά τη λήψη αποφάσεων».

«Τα παιδιά μας αποκτούν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε όχι μόνο να γνωρίζουν τι συνεπάγεται η επιλογή τους, αλλά και πώς φτάνουν εκεί, πώς πρέπει να είναι σε θέση να διαφυλάξουν την υγεία και το δικαίωμά τους σε αυτήν, πώς μπορούν να θωρακιστούν από αρνητικές επιρροές και να αποφασίζουν, αυτόνομα και ανεξάρτητα, το δρόμο που θα ακολουθήσουν», κατέληξε η κ. Κεραμέως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ