Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας χωρίς να κατονομάζει διαιτητές ή αγώνες αναφέρει πως υπήρξαν διαιτητές που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σκληρή ανακοίνωση για τον τρόπο που διαιτητές και βοηθοί διαιτητών σφύριξαν τόσο στον αγωνιστικό χώρο και όσο και στο VAR σε αγώνες της 16ης αγωνιστικής στη Super League 1 εξέδωσε η ΚΕΔ.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, δεν κατονομάζει κάποιον, επισημαίνει όμως πως υπήρξαν διαιτητές που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να κατατεθούν και να αξιολογηθούν.

Ουσιαστικά, η ΚΕΔ αφωτογραφίζει τη διαιτησία στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό, ενώ παράπονα υπήρξαν και από την ΑΕΚ για τον αγώνα με τη Λαμία στη Φθιώτιδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας καταδικάζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς εις βάρος κάθε διαιτητή, βοηθού διαιτητή ή κάθε άλλου προσώπου εμπλεκoμένου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τις αρμόδιες Αρχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ακολουθεί τις υψηλότερες ποιοτικές προδιαγραφές και τις πλέον επαγγελματικές πρακτικές, που βασίζονται στα διεθνή εγχειρίδια της Διαιτησίας, προκειμένου να οδηγήσει την Ελληνική Διαιτησία στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Δυστυχώς, η απόδοση των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και την εφαρμογή του συστήματος V.A.R., σε συγκεκριμένους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν αναμφίβολα κατώτερη κάθε προσδοκίας. Κατά συνέπεια, η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε ότι όλοι οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές, σε αγωνιστικό χώρο και V.A.R., των αγώνων αυτών, θα αποκλειστούν από κάθε μελλοντικό ορισμό και μέχρι οι αναλυτικές αναφορές και αξιολογήσεις των παρατηρητών διαιτησίας να καταθεθούν και να αξιολογηθούν από την Κ.Ε.Δ.

Η Κ.Ε.Δ. εκπαιδεύει, παρακολουθεί και αξιολογεί όλους τους διατητές και τους βοηθούς διαιτητές ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και μεθόδους, και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και υποβάθμισης του σχεδιασμού και του έργου που έχει επενδυθεί στην ανάπτυξη της Ελληνικής Διαιτησίας, στη διάρκεια των τελευταίων ετών, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η Κ.Ε.Δ. είναι απολύτως προσηλωμένη και συγκεντρωμένη στα καθήκοντά της, όπως έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με την Ε.Π.Ο., τη FIFA και την UEFA, με στόχο την ανάπτυξη της Διαιτησίας στην Ελλάδα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και αυτό παραμένει η αποκλειστική της προτεραιότητα".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ