Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΑΒΑΛΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 47ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΟΣΤΡΑΚΩΝ

Ο 47χρονος εντοπίστηκε ότι είχε φορτώσει 75 σάκους με 1.200 κιλά αχιβάδας υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη βρώση.

Πάνω από ένας τόνος οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων κι ακατάλληλων για ανθρώπινη βρώση κατασχέθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, στην Καβάλα, όπου συνελήφθη 47χρονος, κατηγορούμενος για την παράνομη κατοχή και μεταφορά τους.

Εντοπίστηκε από στελέχη του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Παληού Καβάλας, με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο είχε φορτώσει 75 σάκους με 1.200 κιλά αχιβάδας, χωρίς να φέρει συνοδευτικά έγγραφα για τη μεταφορά τους.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μεταφερόμενα αλιεύματα δεν έφεραν συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση για τη διακίνησή τους, ότι το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), καθώς και ότι τα δίθυρα αυτά μαλάκια ήταν ακατάλληλα να καταναλωθούν από άνθρωπο.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ενώ τα όστρακα πρόκειται να καταστραφούν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ