Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΝΙΘ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ

Η κ. Κατσίμπα υποστήριξε ότι εσκεμμένα προκλήθηκε ο σάλος κι έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων.

Εξηγήσεις για το τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών ότι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου εν μέσω έξαρσης της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, έδωσε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα.

"Στο τέλος της ανακοίνωσης μιλάμε για τρεις κινητοποιήσεις σε τρεις ημερομηνίες, όπως αποφασίστηκε από την Ομοσπονδία. Το πώς θα το διαχειριστεί αυτό η κάθε πόλη είναι στο χέρι μας και ανάλογα με τα προβλήματά μας. Καταρχήν δεν μπορούμε να φύγουμε από τα νοσοκομεία, οπότε δεν μπορεί να υπάρχει συμμετοχή. Ανάλογα με τις συνθήκες εκείνων των ημερών, γιατί βλέπετε ότι αλλάζουν οι εξελίξεις από μέρα σε μέρα, πολύ πιθανό να γίνουν οι εκδηλώσεις και να πάει μια αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου ή και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το μείζον είναι ότι πριν από τη 17η Νοεμβρίου μπορεί να έχουμε καταρρεύσει",  ανέφερε η κ. Κατσίμπα, η οποία υποστήριξε ότι εσκεμμένα προκλήθηκε αυτός ο σάλος κι έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων.

"Οι εκδηλώσεις δεν είναι εορταστικές, είναι αγωνιστικές κι εμείς έχουμε μείζονα λόγο να αγωνιστούμε αυτή τη στιγμή, να διεκδικήσουμε για την υγεία του κόσμου, για την ασφάλεια του κόσμου και για την ασφάλεια τη δική μας. Εμείς είμαστε συνέχεια στο πλευρό των αρρώστων, δίνουμε πάνω από τις δυνάμεις μας, έχουμε υπερεξαντληθεί. Έχουμε αποδεκατιστεί γιατί έχουμε εκατοντάδες κρούσματα, ωστόσο είμαστε δίπλα στον άρρωστο και επ' ουδενί δεν θα αφήσουμε τον άρρωστο για μια γιορτούλα. Είναι μια μέρα αγώνα κι εμείς είμαστε οι πρώτοι που πρέπει σε αυτή τη φάση να αγωνιστούμε", τόνισε και πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία εφόσον οι συνθήκες στην πόλη το επιτρέψουν. "Δεν είμαστε παράφρονες, είμαστε γιατροί και θέλουμε ο κόσμος να προστατευτεί", κατέληξε.

Από την πλευρά του το μέλος του δσ της ΕΝΙΘ, Θανάσης Σιούλης, ανέφερε ότι η επέτειος πρέπει να τιμηθεί, αλλά το διοικητικό συμβούλιο θα επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ