Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΟΛΟΓΙΑΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Ο ιός θα μπορεί να εμφανίζεται σε ενδημικά κύματα, τις χειμερινές περιόδους που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα αναπνευστικά παθογόνα, όπως η γρίπη

Πολύ υψηλό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να παραμείνει στην κοινότητα ως ενδημικό φαινόμενο ακόμα και μετά την ύπαρξη εμβολίου, ο καθηγητής κλινικής ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Γεώργιος Σουρβίνος.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως «και μετά το εμβόλιο ο ιός θα μπορεί να εμφανίζεται σε ενδημικά κύματα, τις χειμερινές περιόδους που έχουμε και όλα τα υπόλοιπα αναπνευστικά παθογόνα, όπως η γρίπη, η παραγρίπη, ο μεταπνευμονοϊός και άλλα».

Μάλιστα σημείωσε πως υπήρχαν άλλοι ιοί της ίδιας οικογένειας που έγιναν ενδημικοί.

Όσον αφοράς τους κινδύνους στις παραλίες, είπε πως η μεγαλύτερη επικινδυνότητα υφίσταται στη μη τήρηση αποστάσεων και στη χρήση καλυμμάτων στις ξαπλώστρες που συντηρούν τον ιό.

Παράλληλα είπε πως το θαλασσινό νερό δεν μεταδίδει τον ιό, ενώ όσον αφορά την άμμο, είπε πως η σύσταση του καψιδίου του ιού έχει τέτοια λιπιδική μορφή που διαλύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού που αναπτύσσονται ειδικά σε αμμώδες έδαφος.

Όσον αφορά τη χρήση κλιματιστικών είπε πως όσον το δυνατόν να ανανεώνεται ο αέρας στα δωμάτια και να μην υπάρχει ανακύκλωση του ίδιου αέρα που ευνοοεί τη μετάδοση του ιού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ