Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ

Οι εργοδότες θα πληρώσουν την 21η Δεκεμβρίου το σύνολο του δώρου που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους .

Kαταβάλλεται σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, το δώρο Χριστουγέννων σε περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Ο 13ος μισθός θα καταβληθεί φέτος σε δόσεις στους μισθωτούς σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Το βασικό ποσό πρέπει να δοθεί σήμερα 21 Δεκεμβρίου από εργοδότες και κράτος, ενώ ένα μικρό τμήμα θα δοθεί από το κράτος έως 31 Ιανουαρίου. Ειδικότερα:

Οι εργοδότες θα πληρώσουν την 21η Δεκεμβρίου το σύνολο του δώρου που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου, με βάση τον μισθό τους.

Την 21η Δεκεμβρίου θα καταβάλλει και το κράτος το ποσό του δώρου που αναλογεί στα χρονικά διαστήματα της αναστολής από 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου, με βάση υπολογισμού την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 και των 800 ευρώ.

Σε δεύτερο χρόνο και έως τις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθεί από το κράτος, το τμήμα του δώρου που αντιστοιχεί στο διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ