Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΑΣ: ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με τη ΔΑΣ δήμου Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να μαζέψουν σκουπίδια σε σήψη, χρησιμοποιημένες πάνες μωρών, σερβιέτες, προφυλακτικά κ.ά

Χωρίς μέσα προστασίας ζητήθηκε από εργαζόμενους στην Καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης να καθαρίσουν μικρή χωματερή στην οδό Δάφνης του Β’ δημοτικού διαμερίσματος, καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «το πρωί της Παρασκευής 10/4 στάλθηκαν 10 εργάτριες-ες καθαριότητας, να καθαρίσουν μία μικρή χωματερή στην οδό Δάφνης του Β’ δημοτικού διαμερίσματος του δ. Θεσ/νίκης. Έστειλαν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Ούτε μάσκες, ούτε φόρμα εργασίας μίας χρήσης. Η μικρή χαβούζα, που οι συνάδελφοι πήραν εντολή να βάλουν σε σακούλες, αποτελούνταν από σκουπίδια σε σήψη, χρησιμοποιημένες πάνες μωρών, σερβιέτες, προφυλακτικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του καθενός. Συνάδελφοι αισθάνθηκαν δυσφορία και τάση για εμετό. Οι εργασίες σταμάτησαν κάτω από τη σθεναρή αντίδραση των συναδέλφων, που απαίτησαν για να συνεχίσουν όλα τα μέσα προστασίας και την χρησιμοποίηση φορτηγού και φορτωτή. Ασφαλώς και πρέπει να μαζευτούν τα σκουπίδια, αλλά προέχει η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων. Γιατί δεν έστειλαν έναν φορτωτή; Ο δήμαρχος και αντιδήμαρχοι δεν είναι που όπου σταθούν και βρεθούν, δηλώνουν ότι επί ημερών τους επισκευάστηκε ο στόλος οχημάτων και μηχανημάτων; Αυτά είναι τα «περισσότερα και καλύτερα» μέτρα προστασίας που δηλώνει η διοίκηση Ζέρβα, σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής διχτύωσης, ότι παίρνουν για τους εργαζόμενους! Με επικοινωνιακά κόλπα δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας.

» Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους είναι απαραίτητη όχι μόνο τώρα, λόγω της επιδημίας του κορονοιού, αλλά κάθε μέρα. Ο δήμος Θες/νίκης είναι επικίνδυνα πολύ πίσω στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

» Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όχι μόνο να καταγγείλουν, αλλά και να παλέψουν για την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας.

» ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ και ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ

» Αγώνας για να μη μπουν η ζωή και τα δικαιώματα μας σε καραντίνα».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ