Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ: ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις θα κινηθεί τοι υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και την επιβολή απουσιών.

Σε τέσσερις βασικές κατευθύνσεις θα κινηθεί τοι υπουργείο Παιδείας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και την επιβολή απουσιών σε όσους μαθητές συμμετέχουν σε καταλήψεις και δεν ακολουθούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της υπουργού Νίκης Κεραμέως και της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη προβλέπονται τα εξής:

1. Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

2. Μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής  διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας.

3. Η απουσία μαθητή από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

4. Κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

Διευκρινίσεις από Πελώνη

Διευκρινίσεις αναφορικά με την πρόσβαση των μαθητών στην τηλεκπαίδευση έδωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την εξαγγελία της Νίκης Κεραμέως για έναρξη τηλεκπαίδευσης σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, η κ. Πελώνη τόνισε:

- Έχουμε αναβαθμίσει τα ψηφιακά συστήματα του Υπ. Παιδείας για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

- Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν χρήση πλατφόρμας για την τηλεκπαίδευση η οποία έχει ήδη συνδεθεί από την αρχή του σχολικού έτους με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

- Έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν δεδομένα (data) για τη χρήση πλατφορμών που χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για την τηλεκπαίδευση.

- Εχουμε ενισχύσει τα σχολεία με πάνω από 20.00 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

- Υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθεί κανείς στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ακόμη και τηλεφωνικά, με απλή τηλεφωνική κλήση με αστική χρέωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ