Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΚΑΡΕΡΑ: ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε αλλά και δώσουμε μάχη για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΚ.

Με σεβασμό και προσοχή, αλλά ουδόλως με φόβο αντιμετωπίζουν στην ΑΕΚ το μεγάλο κυριακάτικο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova, ο Μάσιμο Καρέρα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός της «Ένωσης»:

Για το πώς άλλαξε την προετοιμασία της ΑΕΚ η αναβολή του αγώνα κυπέλλου: «Δεν άλλαξε και πολύ. Απλά ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουλέψουμε λίγο παραπάνω. Είχαμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε σε τακτικά θέματα και σε θέματα φυσικής κατάστασης. Προετοιμαστήκαμε καλύτερα και τακτικά και τεχνικά για τον αγώνα της Κυριακής».

Για το τι είδε να βγαίνει στο γήπεδο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό από αυτά που είχαν δουλέψει: «Δουλέψαμε τα λάθη που έχουμε κάνει, για να τα διορθώσουμε και κάθε φορά να είμαστε και καλύτεροι».

Για το αν του άρεσε η ΑΕΚ τακτικά και αν είδε να βγαίνουν στο γήπεδο πράγματα που έχει δουλέψει: «Είδα να βγαίνουν κάποια πράγματα στο γήπεδο. Όμως είναι κάποια άλλα που πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το ποια στοιχεία χρειάζονται βελτίωση: «Στο πρώτο ημίχρονο κυρίως δυσκολευόμασταν λίγο στις κινήσεις. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Στο δεύτερο είχαμε καλύτερες κινήσεις, παίξαμε καλύτερα. Η γενικότερη οργάνωση στο παιχνίδι ήταν καλύτερη».

Για το πώς περιμένει το πρώτο του ντέρμπι στον πάγκο της ΑΕΚ: «Τι περιμένω από αυτό το παιχνίδι... Εμείς θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε πάντα. Ξέρουμε ότι έχουμε έναν καλό και δυνατό αντίπαλο. Θα τον αντιμετωπίσουμε όλους όλους τους αντιπάλους».

Για την εικόνα που έχει για τον ΠΑΟΚ και το πώς θα τον χαρακτήριζε: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Έχει ποιοτικούς παίκτες και παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ισχυροί, να είμαστε aggresive, να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας, να μην τους αφήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους».

Για το ότι στην παρουσίαση του είχε πει ότι προτιμάει να κερδίζει το πρωτάθλημα εάν έχει να επιλέξει από τις νίκες στα ντέρμπι και τι προτιμάει τώρα με την ευκαιρία που έχει να μειώσει τη διαφορά από τις πρώτες θέσεις: «Είχα πει ότι προτιμώ να κερδίσω το πρωτάθλημα από το να κερδίσω ένα ντέρμπι. Εγώ όμως παίζω για να κερδίζω όλους τους αγώνες. Θέλω τη νίκη την Κυριακή. Αν έπρεπε να διαλέξω να κερδίσω ένα ντέρμπι ή το πρωτάθλημα προφανώς και επιλέγω το πρωτάθλημα. Παίζω όμως πάντα για να κερδίζω και αυτό θέλω και την Κυριακή».

Για τη σημασία που έχει για τον κόσμο της ΑΕΚ η νίκη σε ένα ντέρμπι που έχει να κερδίσει από τον Απρίλιο του 2018: «Ναι είναι σημαντικό για τους οπαδούς μας, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και για την ομάδα η νίκη σε ένα ντέρμπι. Γνωρίζουμε τη σημασία αυτού του αγώνα. Ξέρουμε πόσο δυνατή και καλή ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε όμως και τις δικές μας δυνατότητες. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβόμαστε και πάμε για τη νίκη».

Για την τακτική προσέγγιση της ΑΕΚ σε αυτόν τον αγώνα: «Ακόμα σκέφτομαι τις λύσεις που μπορώ να έχω γι' αυτό το παιχνίδι. Υπάρχουν ακόμα δύο προπονήσεις για να προετοιμαστούμε. Το πιο σημαντικό όμως σε ένα ντέρμπι δεν είναι η τακτική, αλλά η αποφασιστικότητα, το πάθος και η δύναμη που θα δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υποφέρουμε αλλά και δώσουμε μάχη για να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ