Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στη Βουλή το θέμα για τα κηδειόχαρτα κατά του Νίκου Παπαϊωάννου μετά τη λήξη της κατάληψης

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τις απειλές που εξαπέλυσαν οι άγνωστοι κατά της ζωής του Πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Νίκου Παπαϊωάννου, μετά τον τερματισμό της κατάληψης στο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από 34 χρόνια.

Διαβάστε: «Στέκι Βιολογικού»: Τραμπούκοι απειλούν τη ζωή του πρύτανη του ΑΠΘ, λέει η κυβέρνηση

Ο κ. Καράογλου καταθέτει σχετική ερώτηση στο Κοινοβούλιο, δεσμευόμενος να σταθεί στο πλευρό του Πρύτανη, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ενώ καλεί τα πολιτικά κόμματα και τους θεσμικούς φορείς να καταδικάσουν δυναμικά και άμεσα την επίθεση στον Πρύτανη.
 
Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει πως: «Τις τελευταίες ημέρες, έκπληκτοι γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς και αήθους επίθεσης, με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, εναντίον του Πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νίκου Παπαϊωάννου, με συκοφαντίες αλλά και ευθείες απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά και την ίδια τη ζωή του.

Διαβάστε: Θεοδωρικάκος για κηδειόχαρτα κατά πρύτανη ΑΠΘ: Οι απειλές δεν περνάνε

Η αυτονόητη αλλά και τόσο γενναία απόφαση του, να παρέμβει στο απαράδεκτο καθεστώς βίας και παρανομίας που είχε επιβληθεί εδώ και δεκαετίες στο χώρο του Πανεπιστημίου και να σταματήσει την 34ετή κατάληψη στο κτήριο της Φυσικομαθηματικής, για να το χρησιμοποιήσει για την εκπαίδευση των φοιτητών, αν και χειροκροτήθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και της κοινής γνώμης, συνάντησε τη λυσσώδη αντίδραση ολίγων, που το χρησιμοποίησαν σαν σημείο αναφοράς και ορμητήριο για τις αντικοινωνικές τους πράξεις.

Πρέπει να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μια ασπίδα προστασίας του Πρύτανη, που θα αποτρέψει κάθε σκέψη για πραγματοποίηση των απαράδεκτων απειλών και να γίνει εφαλτήριο ώστε ο χώρος των ΑΕΙ να είναι ασφαλής και προσβάσιμος για όλους τους συμμετέχοντες.
Πρέπει όλοι μας, Πανεπιστημιακή Κοινότητα, Κόμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας), θεσμικοί φορείς αλλά και η κοινή γνώμη της πόλης και της περιφέρειας να καταδικάσουμε άμεσα, δυναμικά και χωρίς αστερίσκους τη θρασύδειλη επίθεση στον Πρύτανη.

Αρχικά με αποφάσεις, ανακοινώσεις, ψηφίσματα, δηλώσεις συμπαράστασης και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας, με μια παλλαϊκή συγκέντρωση στο χώρο της Πρυτανείας ώστε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας και να γιορτάσουμε την ελευθερία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Εγώ προσωπικά δεσμεύομαι να φέρω το θέμα των απειλών στη Βουλή, με ερώτηση που καταθέτω άμεσα, αλλά και να σταθώ με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον Πρύτανη, που μας έκανε όλους περήφανους».   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ