Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΕΘ

Η συμμετοχή ή μη της Γερμανίας θα καθορίσει τη μορφή της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τονίζει ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

«Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα ανοίξει κανονικά τις πύλες της στις 5 Σεπτεμβρίου στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κορωνοϊός δεν είναι ανίκητος» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Καράογλου αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενη χώρα λέγοντας ότι πριν την έξαρση της πανδημίας η χώρα είχε «κλείσει» τα δυο μεγαλύτερα περίπτερα της ΔΕΘ για να φιλοξενηθούν σε αυτά δεκάδες κολοσσιαίες επιχειρήσεις.

«Πλέον, όμως, υπάρχουν ερωτηματικά για τη συμμετοχή της καθώς η Γερμανία έχει ακυρώσει όλες τις δικές της εκθέσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Βρισκόμαστε εν αναμονή της τελικής της απόφασης για το αν θα συμμετέχει ή όχι, κάτι που θα μας γνωστοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαΐου και θα καθορίσει το μοντέλο λειτουργίας της 85ης ΔΕΘ».

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης): "Εάν συμμετέχει η Γερμανία, η φετινή Έκθεση θα είναι κλειστή για το κοινό και θα έχει μόνο εμπορικούς επισκέπτες. Στην περίπτωση που ακυρωθεί η συμμετοχή της, τότε θα οδηγηθούμε σε μια Έκθεση που θα είναι μικρότερη τόσο σε χρονική διάρκεια, όσο και σε έκταση. Από τη δική μας πλευρά καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τελικά η Γερμανία να συμμετέχει ακόμη και με μικρή αντιπροσωπεία".

Σχετικά με το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, όπου ομάδες νεαρών αγνοούν τις οδηγίες των ειδικών και συγχρωτίζονται σε πλατείες, ο κ. Καράογλου τόνισε πως "όσα κερδίσαμε τους προηγούμενους μήνες κινδυνεύουμε να τα χάσουμε επειδή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν την... επανάστασή τους. Δεν είναι παιχνίδι... Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό και να έχουν συναίσθηση του κινδύνου. Συμπεριφορές που παραβιάζουν τα μέτρα και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε πισωγύρισμα".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ