Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΖΩΕΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση ακούει την κοινωνίας και διαβουλεύεται με τους φορείς προκειμένου να γίνονται διορθωτικές αλλαγές όπου χρειάζεται.

Για την εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων και τα ενδεχόμενα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου σημείωσε πως ο κορωνοϊός αποδεικνύει καθημερινά οτι είναι ισχυρός αντίπαλος, τονίζοντας ότι η προσοχή της Κυβέρνησης στρέφεται και στα χερσαία σύνορα που βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και από τα οποία περνούν αλλοδαποί εργάτες γης μετά από πρόσκληση.

Επίσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ-3 χαρακτήρισε θετική ένδειξη την πληροφόρηση που είχε από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, κ. Νίκο Παπαϊωάννου, ότι το ιικό φορτίο που καταγράφεται στα λύματα της Θεσσαλονίκης σταθεροποιείται και υποχωρεί σταδιακά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, «τα 905 κρούσματα που καταγράφηκαν στην πόλη μας την Τετάρτη δεν ήταν ένας απλός κώδωνας, αλλά... καμπάνα κινδύνου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε να αποπροσανατολιζόμαστε».

Αναφορικά με τις συνεχείς προσπάθειες της Πολιτείας να αποσυμπιέσει και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε πως η Κυβέρνηση δεν διεκδικεί το αλάθητο. «Μας ενδιαφέρει να σωθούν ανθρώπινες ζωές, όχι το πολιτικό κόστος. Έχουμε αποδείξει ως Κυβέρνηση πως δεν είμαστε δογματικοί. Ακούμε την κοινωνία συνεχώς, διαβουλευόμαστε με τους φορείς της και κάνουμε διορθωτικές κινήσεις όπου χρειάζεται. Αυτό που προέχει είναι να δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα, με ψυχραιμία και να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ