Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΙΣ 240.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

«Εκτιμώ τον κ. Αδαμίδη, θεωρώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει, επίσης περιμένω να δω την έμπρακτη βοήθεια του κ. Βασιλειάδη», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

Για τις υποσχέσεις που έχει λάβει ο Ηρακλής και τον τρόπο που θα συσταθεί η νέα «κυανόλευκη» ΠΑΕ αναφέρθηκε μιλώντς στον ρ/σ «Metropolis», ο Θόδωρος Καράογλου που απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο του «Γηραιού» να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια που γίνεται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας:

Για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ και για την προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων: «Τη Δευτέρα έγινε μία συνάντηση με τη διοίκηση του Ηρακλή για όλα τα ζητήματα. Αρχικά η πρώτη μας κουβέντα ήταν για την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ από τα χρέη του κ. Παπαθανασάκη. Αυτή η προσπάθεια πηγαίνει πολύ καλά και σύντομα περιμένουμε αποτελέσματα. Ήδη έχει οριστεί εκκαθαριστής από το δικαστήριο. Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η σύσταση της νέας ΠΑΕ καθώς το πρωτάθλημα της Football League έχει αποφασίσει πως όσες ομάδες δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δεν θα πάρουν μέρος.

Για την σύσταση της ΠΑΕ χρειάζονται περίπου 300.000 ευρώ. Έχουμε πάρει κάποιες υποσχέσεις από άτομα που αγαπούν τον Ηρακλή και μένει να φανεί τι θα γίνει το επόμενο διάστημα. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μέχρι 240.000, ενώ στο άμεσο μέλλον θα κυκλοφορήσουν οι μετοχές, με το κόστος της κάθε μίας να ανέρχεται στα 50 ευρώ. Ελπίζουμε ο κόσμος του Ηρακλή να ανταποκριθεί και να μας βοηθήσει.

Μάλιστα αύριο, ο Νίκος ο Βαφειάδης μαζί με τον ταμεία του συλλόγου τον κ. Ιωακειμίδη θα μεταβούν στην εφορία για να εξασφαλίσουν το προσωρινό ΑΦΜ για τη σύσταση της νέας ΠΑΕ, ενώ από αύριο επίσης οι φίλαθλοι του Ηρακλή θα μπορούν να καταθέτουν σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα που απαιτούνται ώστε να αγοράσουν μετοχές».

Για το αν οι υποσχέσεις που έχουν πάρει θα γίνουν πράξεις: «Προς το παρόν όλα είναι υποσχέσεις και λόγια. Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και εκτός αυτού έχουμε βάλει deadline στις 20 Αυγούστου ώστε να ξέρουμε και ποιοι θα είναι οι μέτοχοι της νέας ΠΑΕ. Όλοι αυτοί είναι έμπιστοι άνθρωποι μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή. Πιστεύω ότι θα είναι λίγες οι αποκλείσεις που θα έχουμε. Τα 240.000 είναι εφικτός στόχος».

Για το αν θα γίνει κρούση προς τον Μυτιληναίο: «Υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Ο κ. Μυτιληναίος ανήκει στην οικογένεια του Ηρακλή και στο παρελθόν βοήθησε πολύ την ομάδα, επενδύοντας αρκετά χρήματα. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη συνάντηση και εκτός αυτού, για να καταθέσω και μία δικιά μου εμπειρία, το 2011 όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του, βρήκα απέναντί μου τείχος. Τώρα δεν μπορούμε να πάμε με το καλημέρα να του ζητήσουμε τόσα πολλά χρήματα. Ότι γίνει, θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα. Επίσης δεν είναι μόνο ο κ. Μυτιληναίος που έχει οικονομική άνεση. Υπάρχουν κι άλλοι επιφανείς επιχειρηματίες που ανήκουν στην οικογένεια του Ηρακλή».

Για το πώς ακριβώς έχει η κατάσταση με τα χρέη του κ. Παπαθανασάκη: «Είπα πριν λίγες μέρες στο διοικητικό συμβούλιο, ότι θα πρέπει να είμαστε αυστηροί απέναντι στον κ. Βασιλειάδη για το θέμα των χρεών. Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα νομικό κενό και έτσι δεν ξέρουμε ποια ακριβώς είναι τα χρέη μας. Θα ήθελα να έχω μία ενημέρωση από τη υφυπουργό, ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς χρωστάει ο Ηρακλής. Ο κ. Βασιλειάδης εκδηλώνει μία συμπάθεια για τον Ηρακλή, αλλά δεν νομίζω να μας έχει βοηθήσει έμπρακτα μέχρι τώρα».

Για τη βοήθεια του κ. Αδαμίδη: «O κ. Αδαμίδης είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στην οικογένεια του Ηρακλή. Χαίρει της εκτίμησης μου και εκτιμώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Επίσης περιμένω να δω την έμπρακτη βοήθεια του κ. Βασιλειάδη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ