Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Λουκέτο σε εστιατόριο για μη έκδοση συνολικά 10 αποδείξεων και απασχόληση εργαζόμενου εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Χαλκιδική και στη Σαλαμίνα Αττικής.

Ελέγχθηκαν συνολικά 9 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου διαπιστώθηκαν 19 παραβάσεις από τις οποίες 18 της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας και μία της φορολογικής νομοθεσίας, για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκαν:

- σε καφετέρια, η απασχόληση 5 εργαζόμενων εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
- σε μπαρ, η απασχόληση 2 εργαζόμενων εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
- σε αναψυκτήριο, η απασχόληση 3 εργαζόμενων εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
- σε εστιατόριο, μη έκδοση 10 αποδείξεων και η απασχόληση εργαζόμενου εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
- σε επιχείρηση παροχής ποτών, 4 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
- σε επιχείρηση εστίασης, παράβαση ασφαλιστικής της νομοθεσίας,
- σε εστιατόριο, 2 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΣΕΠΕ, ΔΟΥ, ΙΚΑ) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ