Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ… ΕΝ ΔΗΜΩ

Η έρευνα για την υποθαλάσσια, η επιβολή του τουρκικού σουννιτισμού από το νηπιαγωγείο και η επιθυμία του Σινάν Τσετίν…

Πέρασε από την επιτροπή της τουρκικής Βουλής η εκπαίδευση στο νέο-οθωμανισμό των μικρών μουσουλμάνων της Τουρκίας. Στα μικρά παιδάκια του νηπιαγωγείου θα παραδίδεται μάθημα θρησκευτικών. Και φυσικά αυτή η εκπαίδευση θα γίνεται στο δόγμα του Ταγίπ Ερντογάν, τον σουννιτισμό.

Ακόμη και αν η πίστη τους είναι Αλεβίτες ή Χριστιανοί, ή μη μουσουλμάνοι ή άθεοι, πλέον σε όλα τα παιδιά θα επιβάλλεται ο τουρκικός σουννιτισμός. Από το νηπιαγωγείο! Αφού ο ψευδομουφτής Μέτε της Θράκης θέλει αμοιβαιότητα, μήπως να του κάνουμε το χατίρι, και να διδάσκονται οι μικροί μουσουλμάνοι τον χριστιανισμό;

Η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του «ναυαγίου» της υποθαλάσσιας. Θα διερευνηθεί και εάν υπάρχει το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, από αρμοδίους.

Πώς εμπλέκονται στην πιθανή απιστία οι «αρμόδιοι»; Ίσως, στα όσα ακούστηκαν τότε, ότι επειδή η ιλύς του Θερμαϊκού είχε μεγαλύτερο βάθος από ό,τι είχε υπολογισθεί, και θα ανέβαζε το κόστος ζημιώνοντας τον εργολάβο, κάποιοι φρόντισαν να μη εκπληρώσει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του, ώστε να απαλλαχτεί ο εργολάβος των ευθυνών του. Τα μέλη της Επιτροπής κατά του έργου, ζουν στην Θεσσαλονίκη, και προφανώς θα κληθούν από τον ανακριτή.

Σας το έλεγα εγώ, ότι θα μας κάνουν περιτομή θέλουμε δεν θέλουμε, και δεν με πιστεύατε. Ο γνωστός Τούρκος σκηνοθέτης, Σινάν Τσετίν, αναφερόμενος στην πολυεθνική κουλτούρα που υπάρχει στην Τουρκία, εξέφρασε την επιθυμία για αλλαγή της ονομασίας της, με ένα όνομα που θα εμπεριέχει τη λέξη «οθωμανική/ός».

Κι αυτό είναι το επιχείρημά του: «Οι Αρμένιοι, οι Έλληνες, και άλλοι μη-μουσουλμάνοι, όλοι όσοι είναι προικισμένοι και προσφέρουν στην ανθρωπότητα, αποτελούν μεγάλο πλούτο για τη χώρα μας, αλλά ο τίτλος της «Δημοκρατίας της Τουρκίας» δεν μπορεί να εκφράζει όλον τον πλούτο αυτόν». Αυτή δηλαδή είναι η δυσκολία, και δεν γινόμαστε Τούρκοι. Μόλις αποκτήσει το επίθετο «Οθωμανική» θα προστρέξουμε στην αγκάλη της.

Κι εκεί θα απολαύσουμε τον οθωμανικό πολιτισμό. Μας τον περιέγραψε για μια ακόμη φορά ο ακαδημαϊκός Νουρεττίν Γιλντίζ, ο οποίος ξανακτύπησε, μετά την παλαιότερη διαπίστωσή του, ότι «Η εργαζόμενη γυναίκα αποτελεί διαδικασία ετοιμασίας για την πορνεία» και ότι «Δεν επιτρέπεται να βλέπουμε ειδήσεις από γυναίκα σπίκερ». Προχθές, το προχώρησε: Ανέφερε πως «τα 6χρονα παιδιά μπορούν να παντρεύονται».

Αλλά, και στην απέναντι πλευρά, μάλλον υπάρχουν παρακρούσεις. Πολιτικός της Τσεχίας, ηγέτης ενός κόμματος της αντιπολίτευσης, προέτρεψε μέσω facebook, τους Τσέχους να «βγάλουν βόλτα σκυλιά και γουρούνια κοντά σε τζαμιά και μουσουλμανικά κέντρα».

Αλήθεια, η Ευρώπη και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία, επειδή οι πολίτες της Κριμαίας αποφάσισαν να ενταχθούν στο ρωσικό κράτος. Πώς και δεν σκέφθηκαν να επιβάλουν κυρώσεις και στην Τουρκία, αν όχι για το 1974, αλλά για την πρόσφατη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης; (Η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτησαν;)

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ