Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Επίσκεψη Καλαφάτη στο πυροσβεστικό φυλάκιο του Κέδρινου Λόφου: «Εγρήγορση και επιχειρησιακή αρτιότητα για την προστασία του περιαστικού δάσους»

Επίσκεψη στο πυροσβεστικό φυλάκιο του Κέδρινου Λόφου, στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η ζωή, η περιουσία, το φυσικό περιβάλλον και εν τέλει ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου, το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου βρίσκονται στα χέρια των ανδρών και των γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η επιχειρησιακή αρτιότητα, η εκπαίδευση, η γνώση και η συνεχής εγρήγορση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα εντός της Θεσσαλονίκης αποτελούν το πιο ασφαλές εχέγγυο, την εγγύηση για όλους μας. Θέλω και μέσα από την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχα, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Είναι ένα στοίχημα που καλούμαστε να κερδίζουμε συνεχώς και είναι και μια αποστολή που δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Υπάρχει ενίσχυση σε όλη την Ελλάδα σε έμψυχο δυναμικό και σε εξοπλισμό. Αυτό δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε διότι ο κίνδυνος είναι πάντα παρών. Υπάρχει όμως ένας νέος σχεδιασμός. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναγγείλει έναν νέο σχεδιασμό για περιβάλλον και το κλίμα. Μέρος αυτού είναι η δασοπροστασία, που είναι ευθύνη όλων μας», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Τον κ. Καλαφάτη ενημέρωσαν για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Θεσσαλονίκης, Αρχιπύραρχος Αθάνατος Νικόλαος και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Κοντογιάννης Δημήτριος.  
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ