Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη στις επιχειρήσεις και ομοψυχία για την τουρκική προκλητικότητα, όπως αναφέρει ο Σταύρος Καλαφάτης.

Δύσκολο χειμώνα προβλέπει για τη χώρα ο ΓΓ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, εξαιτίας των σχέσεων με την Τουρκία, αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσοστη συνέχεια θα έρθει η άνοιξη, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει σχετικά:

"Από τον περασμένο Μάρτιο, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές εξωγενείς -και άρα απρόβλεπτης εξέλιξης- προκλήσεις. Κυρίως μάλιστα με την τουρκική προκλητικότητα και τον κορωνοϊό. Αλλά και με τις αναπόφευκτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Η ύφεση -όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη- κάνει πρωτόγνωρη βουτιά αφήνοντας βαρύ αποτύπωμα στην επιχειρηματικότητα και την απασχόληση. Κρίσιμοι κλάδοι της οικονομίας και χιλιάδες συμπολίτες μας περιέρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς μειώνονται δραματικά τα έσοδά τους και εξαντλούνται οι αντοχές τους. Θα έχουμε λοιπόν ένα δύσκολο -πολύ δύσκολο- χειμώνα. Ένα διαβολεμένο εξάμηνο, σε παγκόσμια καταχνιά.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, την ώρα αυτή σύνεση και αποφασιστικότητα, εθνική αυτοπεποίθηση και ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα. Και βέβαια ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε οπλικά συστήματα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυναμική ανάταξη της πολεμικής μας βιομηχανίας, που μπορεί, άλλωστε να συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Χρειαζόμαστε χρονική επέκταση και διεύρυνση των μέτρων στήριξης στις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ανέργους, προκειμένου να αντέξουν τις δυσκολίες που απλώνονται στο επόμενο διάστημα, να κρατηθεί όρθιος ο παραγωγικός ιστός και να διατηρηθεί ζωντανή η δυνατότητα δυναμικής  επανεκκίνησης την επόμενη μέρα. Χωρίς, ωστόσο, να καταφεύγουμε σε λαϊκισμούς που μπορεί να τινάξουν στον αέρα την εμπιστοσύνη που κατέκτησε η χώρα μας και απεικονίζεται ξεκάθαρα στο ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του τελευταίου δεκαετούς κρατικού ομολόγου.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να αποκτήσει γόνιμο επενδυτικό έδαφος. Και ταυτόχρονα ένα δυναμικό, ρεαλιστικό και διορατικό σχέδιο ανάπτυξης προσανατολισμένο σ' αυτά που έρχονται.  Έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση την τεράστια οικονομική δύναμη πυρός των 72 δις ευρώ που εξασφαλίσαμε από την Ε.Ε. και να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα.

Για όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα εξαντλούμε κάθε δυνατότητα. Χωρίς ωραιοποιήσεις, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα που ξεπερνούν τα 24 δις ευρώ στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και τον κόσμο της εργασίας. Και ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε, με σχέδιο και όραμα, τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα την επόμενη μέρα. Έτσι ώστε η οικονομία μας να εκτιναχθεί σαν συμπιεσμένο ελατήριο, στους πρώτους μήνες του 2021, όταν ο κορωνοϊός θα χτυπιέται από τα πρώτα εμβόλια και οι οικονομίες του κόσμου θα μπαίνουν ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Το συμπέρασμα είναι πλέον ξεκάθαρο: Μετά το διαβολεμένο εξάμηνο που διανύουμε, έρχεται σίγουρα η άνοιξη. Χτίζουμε ήδη δρόμο που δεν θα αφήσει πίσω κανένα και σίγουρα θα μας πάει πολύ ψηλότερα. Χρειάζεται, λοιπόν, να κρατηθούμε λίγο ακόμα. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην Πατρίδα μας".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ