Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΑΪΤΕΖΙΔΗΣ: ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ-ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΕ

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ γνωστοποίησε την εισήγηση των αυτοδιοικητικών ενόψει του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου και τόνισε πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση.

Το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση δεν συμμετέχει σε κανένα καθοριστικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την πανδημία σχολίασε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Βεργίνα Τηλεόραση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, γνωστοποιώντας παράλληλα πως «δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας» για το τριήμερο της 26ης-28ης Οκτωβρίου.

«Αυτό που θέσαμε μετ’ επιτάσεως στον κ. Χαρδαλιά, μαζί με τον Λάζαρο Κυρίζογλου και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, είναι η έλλειψη ενημέρωσής μας. Παρακαλούσαμε και παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για τα κρούσματα, τα περιστατικά που υπάρχουν στους δήμους μας» είπε ο κ. Καϊτεζίδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εάν γνώριζαν τα στοιχεία που έχει η πολιτική προστασία στην ευχέρειά της-πρόκειται όπως είπε, για αξιοζήλευτο αρχείο των περιστατικών ανά δήμο και ομαδοποίησης των περιστατικών ανά περιοχή, τότε οι δήμαρχοι θα μπορούσαν να παρέμβουν με στοχευμένες δράσεις, όπως η αυστηροποίηση των ελέγχων σε γειτονιές, η καθαριότητα κ.α.

Ο κ. Καϊτεζίδης αποκάλυψε επίσης ότι τελευταία φορά που ζητήθηκε η άποψη των αυτοδιοικητικών ήταν στην κρίσιμη σύσκεψη στις 22 Οκτωβρίου όπου εκεί ομόφωνα εισηγήθηκαν «να προχωρήσουμε άμεσα σε lockdown, να απαγορευτεί η μετακίνηση των πολιτών το τριήμερο και να μη γίνουν εκδηλώσεις. Ίσως να μην ερχόταν και η ΠτΔ» «Δεν εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας» δήλωσε ο κ. Καϊτεζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ