Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΚΑΪΛΗ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ

Ο τουρισμός είναι μια σύγχρονη μορφή διπλωματίας, γιατί όποιος έρθει στην Ελλάδα και την αγαπήσει, δεν γίνεται να μην ξανάρθει, είπε η κ. Καϊλή.

Παρεμβάσεις και σημαντικές τοποθετήσεις για το διαχρονικά δυνατό χαρτί της Ελλάδας, τον τουρισμό, έκανε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, σχετικά με τον αειφόρο τουρισμό και την φιλοξενία στην Ευρώπη, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

«Ο τουρισμός είναι μια σύγχρονη μορφή διπλωματίας, γιατί όποιος έρθει στην Ελλάδα και την αγαπήσει, δεν γίνεται να μην ξανάρθει», υπογράμμισε με έμφαση η κ. Καϊλή, συμπληρώνοντας πως το κλειδί για την εκτίναξη του τουρισμού είναι η έξυπνη νομοθεσία, η υπεύθυνη εθνική στρατηγική και η προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής συνέχισε αναλύοντας τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε νομοθετικό επίπεδο για την προστασία των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από επιχειρήσεις κολοσσούς και κακόπιστους μεσάζοντες, με έμφαση στην διαφάνεια και στην αξιολόγηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε νέα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά εργαλεία, όπως το Blue Growth και τα Smart Islands, που μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική αειφορία αλλά και στην επιχειρηματική μεγένθυση της χώρας.

Όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση μάλιστα, υπήρξε και ένα ενδιαφέρον debate με την επίσης συμμετέχουσα στο πάνελ, πρώην Υπουργό των ΑΝΕΛ, Έλενα Κουντουρά, όταν η κ. Καϊλή τόνισε την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ, καθώς οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι δεν είναι ελίτ για να στοχοποιούνται και να επιβαρύνονται με αβάσταχτη φορολόγηση, ενώ οι γειτονικές χώρες επανακάμπτουν με ανταγωνιστικές προσφορές.

Τέλος, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο έργο της γύρω από τις νέες υποχρεώσεις των πλατφορμών απέναντι στους ξενοδόχους, ώστε να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να έχουν δικαιώματα στα δεδομένα αλλά και στις αξιολογήσεις των πλατφορμών.

Στην εκδήλωση, εκτός της κ. Καϊλή, συμμετείχαν επίσης οι κυρίες Έλενα Κουντουρά, όπως προαναφέρθηκε, και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αντίστοιχα, υποψήφιες και οι δύο για την Ευρωβουλή. Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κύριοι Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Jens Zimmer Christensen, Πρόεδρος της Hotrec, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η δημοσιογράφος, Κάτια Μακρή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ