Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

JTI: ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Japan Tobacco International συνεργάζεται με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη ΜΚΟ «Μπορούμε» για τη συλλογή τροφίμων ενόψει των εορτών.

Δυναμικό κοινωνικό «παρών» δίνει αυτά τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη η διεθνής εταιρεία καπνικών προϊόντων Japan Tobacco International, η οποία διαχειρίζεται τις γνωστές μάρκες Winston, Camel, Silk Cut, τον καπνό Old Holborn και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic Compact.

Έχοντας στο «ιαπωνικό» της DNA συνυφασμένη την έννοια του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο ανέλαβε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σε σύμπραξη με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε» στοχεύοντας στη στήριξη ευπαθών ομάδων καθώς και στην κινητοποίηση του κόσμου για μια πράξη αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσφατης καμπάνιας της εταιρείας «Ο Σεβασμός είναι Πολιτισμός» με μότο: «Σεβόμαστε το συνάνθρωπο, Μοιραζόμαστε πράξεις αλληλεγγύης».

«Η JTI υποστηρίζει ενεργά τον δήμο Θεσσαλονίκης στη διενέργεια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με την ΜΚΟ «Μπορούμε», η οποία σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για τη διάσωση περισσευούμενου φαγητού», αναφέρει μιλώντας στη Voria.gr η διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI, Πέγκυ Δόριζα.

Στο περίπτερο της εταιρείας που βρίσκεται στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Δικαστηρίων, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα καθημερινά από τις 7 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους έως τις 7 Ιανουαρίου του 2020 να ενημερώνονται μέσα από ένα απλό εκπαιδευτικό ψηφιακό, διαδραστικό παιχνίδι, για το πως μπορούμε να μην σπαταλούμε τρόφιμα, αλλά και τη σημασία αυτού.

«Η JTI καλεί τους Θεσσαλονικείς να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας στις 21 Δεκεμβρίου και 28 Δεκεμβρίου στο περίπτερο της εταιρείας» αναφέρει η κ. Δόριζα υπογραμμίζοντας πως οι ποσότητες που θα συλλεχθούν θα διπλασιαστούν από την JTI.

Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε αρμόδιους φορείς του δήμου όπως συσσίτια, κοινωνικό παντοπωλείο, δομές για άστεγους και σε άλλους τοπικούς φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης που στηρίζουν καθημερινά περίπου 2.500 ανθρώπους που έχουν ανάγκη.Συμμετοχή στην τοπική κοινωνία

Η JTI υποστηρίζει την υλοποίηση του ‘Ημερολογίου Εθελοντισμού’, με συστηματικές δράσεις των εργαζομένων της, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και οργανώσεις και στοχεύουν στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Όπως εξηγεί η κα. Δόριζα «σημαντικό ρόλο στην πρωτοβουλία της JTI παίζουν οι εθελοντές - εργαζόμενοι της εταιρείας αλλά και η ΜΚΟ «Μπορούμε», η οποία αποτελεί συνεργάτη μας για τις δράσεις που αναλαμβάνουμε σχετικά με ευπαθείς ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρεία υλοποιεί μια αντίστοιχη δράση κάθε μήνα στην οποία συμμετέχουν 20 εργαζόμενοι - εθελοντές, οι οποίοι εκ περιτροπής εναλλάσσονται».

«Πρέπει να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια» εξηγεί η κα. Δόριζα υπογραμμίζοντας πως «οι δράσεις της JTI ξεκίνησαν εν μέσω της κρίσης, δειλά δειλά, αλλά κάθε χρόνο βελτιώνονται και ενισχύονται».

Τόσο στην περιφέρεια της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, η JTI υλοποιεί προγράμματα που αφορούν στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αλλά και υποστήριξης του έργου των αρχών. Κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της για στήριξη των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, η ιαπωνική πολυεθνική πραγματοποιεί δράσεις και στην Ξάνθη, όπου τον Αύγουστο του 2018 απέκτησε το εργοστάσιο παραγωγής της ΣΕΚΑΠ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφερε πλήρεις επιχειρησιακές στολές υψηλών προδιαγραφών (κράνος, γάντια, μπότες, μπουφάν και παντελόνι ειδικών προδιαγραφών) για την κάλυψη των αναγκών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, ενώ αποτέλεσε τον οικονομικό αρωγό για την τοποθέτηση νέας εισόδου, καθώς η παλιά είχε φθαρεί, στην πυροσβεστική της Ξάνθης.

«Η JTI τηρεί στάση μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε μορφής παράνομο εμπόριο προϊόντων καπνού. Οι διωκτικές δυνάμεις είναι συνεργάτες μας, προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα εξοπλισμένοι» αναφέρει η κ. Δόριζα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ