Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΙΤΟΥΔΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

«Για εμάς τους ίδιους, για τον κόσμο που μας στηρίζει, για τη χώρα μας και δεν μπορούμε να βγούμε εκεί έξω χωρίς κίνητρο», είπε ο Έλληνας κόουτς.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και τόσο καλό. Το δεύτερο ήταν εξαιρετικό. Στον Δημήτρη Ιτούδη άρεσε ότι έγινε στα μισά του αγώνα και ότι ακολούθησε. Το δήλωσε και το έδειξε με τον τρόπο και τον ενθουσιασμό του μιλώντας στους παίκτες του στα αποδυτήρια.

Φρόντισε όμως να τους διατηρήσει και εγρήγορση, καθώς η πρωτιά στον όμιλο να εξασφαλίστηκε, μπορεί η Εθνική Ομάδα να αφήνει υποσχέσεις, αλλά τίποτα δεν τελείωσε ακόμη!

Δείτε όσα είπε μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας σήμερα (6/9) στο Μιλάνο στα αποδυτήρια της ομάδας ο ομοσπονδιακός προπονητής: «To μέλλον λέει πως έχουμε μία ακόμη μέρα στην Ιταλία και έναν ακόμη αγώνα. Προετοιμαστείτε πνευματικά. Μην σκέφτεστε «α, ωραία χαλαρώνουμε».

Δημιουργούμε προσδοκίες με όσα έχουμε κάνει ως τώρα! Για εμάς τους ίδιους, για τον κόσμο που μας στηρίζει, για τη χώρα μας και δεν μπορούμε να βγούμε εκεί έξω χωρίς κίνητρο. Οπότε, προετοιμάστε τους εαυτούς σας. Είναι πολύ σημαντικό! Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά μου αρέσει ότι έγινε στο παιχνίδι σήμερα και αυτό που έγινε στο ημίχρονο με κεφαλαία γράμματα. Συγχαρητήρια!»

Νωρίτερα είχε μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου αλλά δεν αποκάλυψε τα όσα είπε στους παίκτες στα αποδυτήρια στο ημίχρονο.

«Ήταν μια καλή μέρα για μας, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα κακό ξεκίνημα, χωρίς χέρια στην άμυνα, χωρίς επικοινωνία. Μου άρεσε ό,τι είδα στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Η ομάδα πάλεψε, προκάλεσε λάθη στον αντίπαλο και βρήκε εύκολους πόντους. Ήταν ένα καλό μάθημα για μας για να χτίσουμε μια καλή νοοτροπία. Όταν η ομάδα είναι τόσο συγκεντρωμένη, εμείς οι προπονητές ανατριχιάζουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου δήλωσε: «O,τι λέμε στα αποδυτήρια, μένει στα αποδυτήρια. Προφανώς αλλάξαμε πράγματα στη στρατηγική μας, αλλά δεν είναι μόνο στρατηγική. Όταν οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι, καλά πράγματα συμβαίνουν. Μία από τις αποστολές μας, αν και δεν είχαμε αρκετό χρόνο, ήταν να φτιάξουμε καλές συνήθειες όπως λέει και ο Γιάννης. Πρέπει να του δίνουμε χώρο, να αμυνόμαστε. Έχουμε παίκτες που έχουν πάρει πολλούς τίτλους, τον Σλούκα, τον Ντόρσεϊ, τον Καλάθη, τον Παπανικολάου. Όλοι κάνουμε προσαρμογές και όλοι έχουμε περιθώριο βελτίωσης. Δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε, ζούμε όμως τη στιγμή. Μας αρέσει μέχρι στιγμής το ταξίδι, κανείς δεν θα μας πει “ελάτε να το πάρετε”, πρέπει να το κερδίσουμε.

Ωριμάζουμε. Είχαμε καλή αντίδραση απόψε, η δράση έφερε την αντίδραση. Ωριμάζουμε. Μας λείπει ο Κώστας Αντετοκούνμπο, σε έναν μαραθώνιο σαν αυτόν που έτρεξε ο Παπαγιάννης για να είναι εδώ, με θεραπείες, με ατομικές προπονήσεις, ο Σλούκας το ίδιο, ο Παπαπέτρου… Θέλουν όλοι να εόιναι μέλη αυτής της ομάδας, ειδικά ο Παπαγιάννης.

Γενικά δεν κάνουμε πολλά λάθη, κάτι που είναι σπουδαίο. Έχουμε αρκετούς δημιουργούς μαζί στην πεντάδα, αυτό σου δίνει ασφάλεια. Έχουμε καλές αποστάσεις, προσπαθούμε να βρούμε κάθε φορά το mismatch. Παίρνουμε ό,τι μας δίνει η άμυνα, δημιουργούμε κάποια άλλα. Είναι πολύ ενδιαφέρον πώς εξελίσσονται οι αγώνες και τα πράγματα. Φυσικά οι νίκες είναι σημαντικές, αλλά είναι εξίσου σημαντικό πώς φτάνεις σε αυτές. Τι εμπόδια και δυσκολίες ξεπερνάς για να φτάσεις εκεί.

Το είπα και πριν, ό,τι λέγεται στα αποδυτήρια, μένει εκεί, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το τουρνουά. Ελπίζω να υπάρξει η δυνατότητα να αναλύσουμε όσα έγιναν στα αποδυτήρια. Δεν έγινε κάτι από τακτικής άποψης, αυτή ακολούθησε. Είναι η συγκέντρωση για να βγούμε και να είμαστε διαφορετικοί. Δεν είναι εύκολο να γυρίσει ο διακόπτης, δεν έχουμε ρομπότ, ανθρώπους έχουμε. Αυτό που έγινε στα αποδυτήρια τους έφτιαξε. Είμαστε ομάδα που μπορεί να οδηγήσει τον αντίπαλο σε λάθη και προφανώς αλλάξαμε στρατηγική, πήγαμε σε παίκτες που μας δημιούργησαν προβλήματα και προσαρμοστήκαμε. Στον Σάνον και στον Μίχαϊλιουκ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ