Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ

Τις επόμενες μέρες τα πράγματα δυσκολεύουν για το νοσοκομείο: Εκτός από τις εθελόντριες από την Κρήτη, λήγει η απόσπαση και άλλων 25 νοσηλευτριών

Γράφει ο Σαλονικιός

Κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Νοεμβρίου, αλλά μετά δώδεκα μέρες αποχώρησαν οι εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, αφού προηγουμένως προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στην πιο κρίσιμη καμπή του δεύτερου κύματος της πανδημίας που μαστίζει την πόλη.

Δυστυχώς, η περίοδος της εθελοντικής μετακίνησής τους από υγειονομικές δομές της μεγαλονήσου λήγει και αρχίζει η σταδιακή επιστροφή τους στην Κρήτη. Οι πρώτες δύο από τις εθελόντριες, έχοντας συμπληρώσει τις προκαθορισμένες ημέρες παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη, επέστρεψαν, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί σταδιακά η επιστροφή και των υπολοίπων.

Όπως μου επισημαίνει πηγή του Ιπποκρατείου οι κρητικοπούλες προσέφεραν πολύτιμη χείρα βοηθείας, σε μια περίοδο μάλιστα, κατά την οποία το νοσοκομείο δέχθηκε τη μεγαλύτερη πίεση από την έναρξη της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

Ωστόσο, από σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν για το νοσοκομείο καθώς, εκτός από τις εθελόντριες από την Κρήτη, χθες έληξε η απόσπαση και άλλων 25 νοσηλευτριών οι οποίες είχαν μετακινηθεί στο Ιπποκράτειο από το Θεαγένειο και από διάφορα Κέντρα Υγείας.

Όπερ σημαίνει ότι αθροιζόμενες οι συνολικές απώλειες ανέρχονται σε 35. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η διοίκηση του Ιπποκρατείου είναι σε επαφή με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε το νοσοκομείο να μη στερηθεί των υπηρεσιών τόσων πολλών νοσοκόμων. Μακάρι να βρεθεί η λύση καθώς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να λειτουργούν πέρα από τα όριά τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ